IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus обнови сериозно GX

Всъдеходът получи съвременен дизайн и нови системи за безопасност

Lexus обнови сериозно GX

Всъдеходът Lexus GX претърпя първи фейслифт от 5 години насам, като основната цел на компанията е да приведе външния вид на модела с в съответствие с новия корпоративен стил на бранда.

Главната разлика от досегашния GX е новата решетка на радиатора с многобройни L-образни елементи, а също така и модернизираната оптика със същия вид. Кросоувърът вече ще се прадага в няколко варианти, сред които са спортен Sport Design Package с 19-цолови джанти и подобрена аеродинамика, и всъдеходен - Off-Road Package. 

Lexus GX

При последния е добавена защита на резервоара, камери за кръгово наблюдение около автомобила, както и система Multi-Terrain Select. Тя позволява на водача да избира между няколко режима на работа на агрегатите в зависимост от пътните условия и вида настилка, по която се движи автомобилът.

Още в базовата си версия всъдеходът разполага с комплекса за безопасност Lexus Safety System+ . Той включва адаптивен круиз-контрол, система за автоматична смяна на светлините от дълги на къси, както и функция за разпознаване на пътните знаци. Има и два допълнителни USB-порта.

Двигателят на Lexus GX си остава предишният - 4,6-литров V8, развиващ мощност от 301 к.с. Той работи в комбинация с 6-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела с блокировка на диференциала.

Снимки: Lexus

0 от 500