IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственици на Jeep Wrangler съдят концерна FCA

Колективният иск е подаден заради проблем с предното окачване

Собственици на Jeep Wrangler съдят концерна FCA

Собственици на Jeep Wrangler са подали колективен иск срещу концерна Diat Chrysler Aitomobile. В него те твърдят, че всъдеход губи управление при по-високи скорости, съобщават медиите в САЩ.

Искът е заведен в окръжния съд в Детройт, щата Мичиган. В него се казва, че Jeep Wrangler, произведен през периода 2015-2018 г., страда от така наречения "death wobble" (смъртоносно колебание). Това е крайно опасно явление, което се появява при висока скорост и води до загуба на конкат на предните колела с пътната настилка. В случая се получава силно вибриране на волана, което може да доведе до излитане от пътя.

Jeep Wrangler

Причината за колебанието на водещите колела е в неправилно разчетените характеристики на амортисьорите и пружините, което се усеща най-добре при неравност на пътя. Според собствениците на всъдехода, производителят е знаел за проблемите с предната ос, но не е взел мерки за тяхното отстраняване.

На свой ред, от FCA отрекоха да са знаели за проблема и посочиха, че той може да се появи при всеки автомобил с подобна конструкция, а не само при Wrangler. От концерна допълват, че повечето регистрирани жалби са от хора, които са правили ремонт по окачването, но не са използвали оригинални части на Jeep. Проблемът също така се е появил и при машини с недостатъчно напомпани гуми.

Проблемът с предната ос на Wrangler ще бъде разследван и от Националното управление за безопасност на движението в САЩ (NHTSA), което също е било уведомено. 

Снимки: Jeep

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 5 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Jeep отдавна не е това, което е бил някога и никога няма да бъде отново.Само си направете труда да потърсите в ютуб как се държи Jeep Н теста на лос и ще видите. Май само Тата е по-зле.
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    D ( преди 4 години )
    "В случая се получава силно вибриране на волана" ...... епа те и ладите и москвичите си вибрираха при "висока" скорост, никой не ги съдеше за това.
  • #4
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Минаващ ( преди 4 години )
    Дните на гнусните мафиото-макаронаджии са преброени вече и Джулията е на минус по продажби.Нека якото сецане да почне сега.
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Сега ще изкарат, че италианците са виновни и за да не плащат ще им кажат да оставят хАмериканскуте марки и да се оправят сами. Краварските номера, край нямат. Удари под кръста да искаш от тях само...
  • #2
    13 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Некадърните италианци са скапали Jeep? От 200000 продажби на година през 2004 до 1500000 през 2018? ХАХАХАХАХА!
  • #1
    2 rate up comment 12 rate down comment
    Пилот ( преди 4 години )
    След като некад.рните италианци скапаха Джиип се опитаха да се спасят чрез Рено но французите се усетиха накъде ги водят и тактично отказаха.Сега тия ще ги спук.т от съдилища за милиони щото тва е ЮСА и ще фалират жабаре.ковците.