IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

1000 нарушители в бус лентите за 24 часа

Глобата за първо такова нарушение е 50 лева

1000 нарушители в бус лентите за 24 часа

1000 нарушители, карали в бус лентите в София, са засекли новите камери, които следят за такива нарушения и които действат от 10 юни. Това обяви в профила си във фейсбук Борис Бонев от „Спаси София”, организацията, която от над 3 години се бори за въвеждането на камерите, които да улеснят трафика на градския транспорт.

„Само за 24 часа, заснетите нарушители в БУС лентите са 1000. Излиза, че за максимум 3-4 дни, цялата стойност на 40-те камери и системата ще бъдат покрити. Отне ни повече от 3 години убеждения, че освен че трябва да ги има, БУС лентите трябва и постоянно да бъдат контролирани.

„Глобите, противно на масовото мнение, не са "рекет над клетите шофьори". Това е естествено и логично следствие от неспазването на правилата. НЯМА цивилизована държава, НЯМА подреден град, в който да цари такъв хаос, какъвто в София. А ред се въдворява чрез контрол и санкции”, написа Бонев.

Глобата за първо нарушение при шофиране в бус лента е 50 лева, а новите камери са 40, като са разположени по основните софийски булеварди.

През 2015 година експеримент на „Спаси София” засече почти 500 нарушители в бус лентата на булевард „Цариградско шосе” в рамките на 1 час, а към днешна дата положението с тези нарушения не се е подобрило. Интересното е, че за цялата 2015 година Пътна полиция отчете едва 700 глоби за такива нарушения.

Снимка: grajdanite.bg

0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Преди 30 години до СССР ли? Има немалко европейски градове с къде по-лош трафик от София, но е по-лесно да мрънкаш и да плюеш, нали? Сипи си една ракия и не го мисли.
  • #8
    1 rate up comment 3 rate down comment
    До №3 ( преди 4 години )
    Излизал съм! А ти по-далеч от стамбул стигал ли си, ананъм аман?
  • #7
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Нямам нищо общо с колегата 2, но живея в голям град на около 2 х. км. западно от София, и ще ти кажа, че наистина няма друга такава държава!! Тия камери са само за събиране на пари - облекчение на трафика - забрави!!
  • #6
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Хайдеее "кореняците" Софиянци започнаха да горят :D Само така, слагайте камери навсякъде в целия град!
  • #5
    24 rate up comment 2 rate down comment
    Отиде вноската по кр ( преди 4 години )
    Така трябва - като на назобеният *** му вземат този месец един път 50 лв за бус лента и втори път 200 лв щото мноо бърза за фолкчето да видиш как *** Че стане цивилизован.
  • #4
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Хенри Форд ( преди 4 години )
    1000 х 50 = 50 000 лв. за един час. Ако тези глоби се събират ще има доста пари за бюджета ( и общински и държавен).Искаме контролните органи да се отчитат редовно колко нарушители са глобени и колко пари са събрани от глобите за това нарушение.
  • #3
    18 rate up comment 3 rate down comment
    До #2 ( преди 4 години )
    Някога излизал ли си извън България? Аман от ***.
  • #2
    15 rate up comment 16 rate down comment
    Альоо, другарю Бонев ( преди 4 години )
    то НЯМА и друга държава със столица като София - инфраструктура/пътища от 80-те години на миналия век с 10-пъти повече коли!
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    за 1 нарушение е 50 лева а за следващите ???