IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skоda направи Karoq с пералня и мивка

Кросоувърът може да превозва два велосипеда и работилница за тях

Skоda направи Karoq с пералня и мивка

Британското подразделение на Skoda построи специална версия на кросоувъра Karoq за велосипедисти. Автообилът е оборудван с всичко необходимо за разходки сред природата - специален багажник за две велосипеда, малка пералня машината и вградена мивка.

Автомобилът Skoda Karoq Velo е създаден след допитване между 1500 жителите на Великобритания, които е трябвало да отговорят на въпроса "Как виждат идеалния автомобил за велосипедисти?" Именно идеите, дадени от тях, са включени в оборудването на кросоувъра.

Skoda Karoq Velo

Специалният Karoq разполага със система за закрепване на два велосипеда на покрив и на един в салона, малка пералня машина, хладилник и мивка с висока налягане. Кросоувърът може да бъде оборудван и с малка площадка, на която да каца дрон. Неговата задача е да лети над велосипедистите и да записва тяхното пътуване сред природата. Съответно, има и точка за достъп Wi-Fi, което позволява заснетият материал бързо да се качва в социалните мрежи.

Автомобилът разполага и с пълен набор инструменти, нужни за поправката на велосипедите, както и със специална "аварийна" система. С помощта на бутон в салона може да бъде изпратен сигнал до спасителните служби с координатите на машината, ако тя попадне в екстремна ситуация.

От Skoda Karoq Velo е направена само една бройка, като не се предвижда серийно производство. През лятото кросоувърът ще бъде тестван от колоездачи-любители, като ще ги съпровожда по време на тренировки и съответно ще помага а подготовката им за състезания.

Снимки: Skoda


 

0 от 500