IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това ли е новото Peugeot 208 GTi?

Френският хечбек ще получи мотор с 225 к.с.

Това ли е новото Peugeot 208 GTi?

Изданието Motor1 публикува информация за новото Peugeot 208 GTi и показа своето виждане за това, как ще изглежда френският хечбек, който трябва да бъде представен до 1-2 години.

Новото поколение на Peugeot 208 беше показано на автосалона в Женеа през март. Освен стандартни бензинови и дизелови двигатели, хечбекът получи и изцяло електрическа версия. Сега феновете на марката, и не само те, са в очакване да се появи и спортният вариант, който ще се конкурира с Ford Fiesta ST и Volkswagen Golf GTI.

Според информациите, под капака на хот-хеча ще бъде поставен двигател EP6 FADTX, който отговаря на най-новите екологични стандарти. Същият агрегат е използва от сегашните Peugeot 308 и 508 GT, а именно - 1,6-литров PureTech, чиято мощност е 225 к.с.

Това означава, че 208 GTi ще получи допълнителни 17 к.с. в сравнение с досегашния вариант. Максималният въртящ момент при мотора на хот-хеча ще достигне 300 Нм. Засега французите не потвърждават тези характеристики, но пък и все още имат време до премиерата на модела.

Снимка: Motor1

 

0 от 500