IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley готви най-скъпия автомобил в историята си

Машината излиза в серия от 10 бройки и ще струва над 1,2 млн. долара

Bentley готви най-скъпия автомобил в историята си

Компанията Bentley ще представи до края на годината нов автомобил, който ще бъде най-скъпият в историята на британската марка. Неговият тираж ще бъде 10 бройки, а под капака му ще бъде поставен обикновен бензинов двигател, съобщава Autocar.

В разработката на автомобила участва и ателието Mulliner, а представянето му ще е в края на 2019 г., тъй като преди това Bentley ще покаже новото поколение на седана си Flying Spur, както и концептуален седан, посветен на 100-годишнината на британския автомобилен производител.

Засега не се съобщава, дали това ще е напълно нов модел или версия на някой от съществуващите. Според главния дизайнер на Bentley - Стефан Зилаф, автомобилът ще бъде много по-луксозен от стандартните коли на марката. А цената му ще превиши 1 млн. паунда (1,26 млн. щатски долара).

Знае се още, че най-скъпото Bentley в историята ще получи стандартен бензинов двигател, а не хибриден агрегат, каквато е практиката напоследък. Идеята е, че с тази машина британският бранд се връща към корените си.

Последната съвместна разработка на Bentley и Mulliner e специална Bentayga, която е вдъхновена от гмуркането на перли в Арабския залив (вижте галерията). От специалния SUV ще бъдат направени 5 бройки, като под капака им е поставен W12 с мощност 600 к.с. Цената на автомобила не се съобщава, но се знае, че тя е много по-висока от тази на стандартния Bentayga.

Снимки: Bentley

0 от 500