IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Българин е най-добрият млад автомеханик в Европа

Ученик от Силистра победи конкуренти от 7 държави

Българин е най-добрият млад автомеханик в Европа

Български ученик е най-добрият млад автомеханик в Европа. Ерен Осман от ПГМТ „Владимир Комаров“, гр. Силистра спечели първото място в международното състезание Young Car Mechanic, организирано във Варшава (Полша) от местна фирма. В двудневна надпревара той победи конкуренцията на 21 участника от 7 държави.

Финалът на състезанието Young Car Mechanic събра в полската столица на 25-ти и 26-ти май най-добрите млади механици от Полша, България, Литва, Латвия, Естония, Унгария и Украйна. Те премериха сили в диагностиката и ремонта на автомобили. Страната ни бе представена от тримата победители в националния кръг на състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ – Николай Петаларев от ПГМТ „Цветан Лазаров“ – гр. Пловдив, Ерен Осман от ПГМТ „Владимир Комаров“ – гр. Силистра и Кристиaн Александров от ПГТЕ „Хенри Форд“ – гр. София. 

Ерен Осман, с учител Георги Стоянов, грабна победата с най-голям брой точки в оспорваната надпревара. Общият брой точки на българските участници наредиха страната ни на трето място в неофициалното класиране по нации.

Самото състезание е с награден фонд от 25 000 евро. Всички участници в надпреварата ще посетят фабриката на Elring – един от най-големите производители на автомобилни компоненти за двигател, а също музея и фабриката на Мерцедес в Щутгарт, Германия.

 

0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    За руската *** не отварай дума въобще, естествено че ни поробиха, станахме им крепостници. Няма по-големи комунистически селяни от тях, показвали са го и продължават да го показват!
  • #2
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Няма значение как се казва! Евала на момчето! А нас, ако не ни бяха освободили руснаците и ние сигурно щяхме да сме с турско-арабски имена. Обаче от де се навъдиха толкова джендърки, които само плюят по Освободителите ни и дори вече се спрягат разни други простотии, че уж не са ни освободили, а са ни поробили. Да си платен *** шорошче,че да го разбера, ама някои даже го вярват. Абе щом в учебниците се споменават американци и др.народи, че са ни освободили, а руснаците не се споменават,смятайте!
  • #1
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Ако възpoдитeлния пp ( преди 4 години )
    беше завършен докрай това рeзaното щеше да се казва Емил Огнянов