fallback

Ето го новия Opel Corsa (ГАЛЕРИЯ)

Петото поколение на хечбека стъпва на пазара през лятото

Първи официални снимки на новия Opel Corsa изтекоха в интернет-пространството. Петото поколение на модела дели една платформа с Peugeot 208 и за първи път в историята си ще получи изцяло електрическа версия.

Автомобилът, чиято официално премиера ще се състои съвсем скоро, е построен на платформата CMP (Common Modular Platform). Това шаси е разработка на PSA Peugeot Citroen и e в основата на Peugeot 208. Преминаването на нова архитектуа позволява на хечбека да отслабне със 108 кг. и така най-леката Corsa в историята тежи под 1 тон.

Според информациите до момента, първо на пазара ще стъпи електрическата eCorsa, която ще има пробег от 340 км с едно зареждане на батериите. След нея ще се появят модификациите с бензинови и дизелови двигатели. В оборудването на модела ще влязат матрични светодиодни фарове IntelliLux, които вече се поставят на Astra и Insignia.

Продажбите на новия Opel Corsa в Европа ще стартират през лятото, като първите доставки до крайните клиенти са планирани за лятото.

Снимки: Autocar

fallback
  • #9
    GTE ( преди 4 години )
    Корса вече става 208, а на Астра тепърва и престои да стане 308
  • #8
    пена ( преди 4 години )
    Каква Астра бе, капацитети такива! Това е новата Корса!
  • #7
    анонимен ( преди 4 години )
    Щеше да е чудо ако новата Корса е по-тежка от старата - с базовия 1.2 атмосферка двигател тежи 1200кг. "...и така най-леката Corsa в историята тежи под 1 тон..." кратка ви е историята - Корса А тежи 750кг
  • #6
    Jezza ( преди 4 години )
    Уж Астра, пък построена на платформата на 208, и после новата Корса щяла да отслабне ... може ли толкова неадекватна статия ???
  • #5
    Слепи ли сте? ( преди 4 години )
    В заглавието пише за Астра, а после цялата статия е за Корса.Плюс това, шасито на Пежо 208 е непригодно за Астра.Нито можете да преписвате, нито да мислите!
  • #4
    honda_man ( преди 4 години )
    баси майката, вие и имената не можете да си напишете правилно сигурно
  • #3
    L. ( преди 4 години )
    Corsa или Astra - не стана ясно.
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    не изглежда зле новият - те Астра винаги е била хубавичка. Проблемите й преди бяха с тежкото купе и претрупаната контролна конзола - дано сега са го решили това.
  • #1
    Тинтири-минтири ( преди 4 години )
    Абе и да преписвате ли не можете? Това е КОРСА!!! На Астрата и предстои само фейслифт и то минимален
fallback
Последни