fallback

Ето го новия Opel Corsa (ГАЛЕРИЯ)

Петото поколение на хечбека стъпва на пазара през лятото

Първи официални снимки на новия Opel Corsa изтекоха в интернет-пространството. Петото поколение на модела дели една платформа с Peugeot 208 и за първи път в историята си ще получи изцяло електрическа версия.

Автомобилът, чиято официално премиера ще се състои съвсем скоро, е построен на платформата CMP (Common Modular Platform). Това шаси е разработка на PSA Peugeot Citroen и e в основата на Peugeot 208. Преминаването на нова архитектуа позволява на хечбека да отслабне със 108 кг. и така най-леката Corsa в историята тежи под 1 тон.

Според информациите до момента, първо на пазара ще стъпи електрическата eCorsa, която ще има пробег от 340 км с едно зареждане на батериите. След нея ще се появят модификациите с бензинови и дизелови двигатели. В оборудването на модела ще влязат матрични светодиодни фарове IntelliLux, които вече се поставят на Astra и Insignia.

Продажбите на новия Opel Corsa в Европа ще стартират през лятото, като първите доставки до крайните клиенти са планирани за лятото.

Снимки: Autocar

fallback
  • #19
    zord ( преди 4 години )
    прилича на новото пежо 208 особенно предния капак
  • #18
    Аз вееееее ( преди 4 години )
    *** му най лека мойта Корса тежи 800 кила фабрично,седан
  • #17
    анонимен ( преди 4 години )
    напомня на Фабия-та
  • #16
    auto ( преди 4 години )
    Това е шесто, не пето поколение Корса! Вървят по следната хронология:1. Corsa A (19821993)2. Corsa B (19932000)3. Corsa C (20002006)4. Corsa D (20062014)5. Corsa E (20142019)6. Corsa F (2019)
  • #15
    Изпреварващ ( преди 4 години )
    Що бе кво им е на новите Опели Пежо ги купиха и стегнаха оптимизираха разходите и веднага излязоха на плюс!
  • #14
    анонимен ( преди 4 години )
    Тези съвсем изпаднаха! Съвсем изчезнаха от пътищата. Пежо си докараха беля с тях. Едно време са били достойна фирма. Сега са жалка, агонизираща сянка от миналото. Така е, едни идват, други си отиват. Колелото се върти.
  • #13
    Изпреварващ ( преди 4 години )
    Бая по-красиво от аудито обаче!
  • #12
    анонимен ( преди 4 години )
    Ауди А1 в предницата.
  • #11
    анонимен ( преди 4 години )
    Ама то само имената и марката различни и емблемита, а всъщност колите едни и същи Пежо?Цитроен, ама с емблема на хлОпел. Ех, тез съвсем изтрещяха и хептен за *** си взеха феновете. Голяма конКУРенция ще са с Феновете на ФауВе. Онея са на немците феновете са рядко тАпи парчета. Толкова тАпи, че тестовете за АйКю не могат да ги хванат. Винаги показват стойности с отрицателен знак. Ама тио имначе няма как да си фен на ФауВе, ако не си чак толкова ***!
  • #10
    до: honda_man ( преди 4 години )
    Тази медия е купена от Фолк с Ваген, ако не знаеш и те са и спонсорите, което значи, че не трябва да задаваш подобни въпроси! Естествено е щом си фен и на селската марка и си спонсориран от нея да не можеш да си напишеш името. Таргета им е такъв също, че и по-зле, като гледам 2-мата и фенове във форума. Не само неграмотни и проЗди, ами и с психически проблеми. Същите са и списвачите на тази АутоК0медия!
fallback
Последни