IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Намериха град, в който над половината коли са Mercedes

Хърватският Имотски се готви да влезе в Книгата на рекордите Гинес

Намериха град, в който над половината коли са Mercedes

Кой е градът, в който половината от регистрираните автомобили са от марката Mercedes? Колкото и да е странно, това населено място не е в Германия или друга държава от Западна Европа. Не е и в Албания, където колите на тази марка са на огромна почит.

Градчето Имотски се намира в Хърватия, като е съвсем близо до границата с Босна и Херцеговина. От 16 000 регистрирани на неговата територия автомобили повече от половината са на Mercedes, съобщава вестник Dnevnik.hr. И допълва, че жителите на града планират не само да влязат в Книгата на рекодите Гинес, но и да издигнат паметник на немския автомобил.

Популярността на колите на Mercedes-Benz се обяснява с факта, че голяма част от жителите редовно са пътували, за да работят в Германия и да изхранват семействата си. Сред местните се е считало за особено престижно, да се върнат у дома с автомобил на производителя от Щутгарт.

Според инициаторите на идеята за построяване на паметник на марката, някои от жителите притежават отлично запазени коли на Mercedes-Benz, произведени през 60-те и 70-те години на миналия век. 

Впрочем, строителството на паметника вече е започнало, като идеята е той да представяла модела Mercedes-Benz W115, който е и най-популярният сред местните жители (произвежда се през периода 1968-1976 г. Цената на паметника е 60 000 евро, като половината вече са събрани от доброволни дарения.
 

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Намериха град ..... ГОСПОДИ, КОЯ РУСА КИФЛА ВИ ПИШЕ ЗАГЛАВИЯТА ВЕ. Те сега са го открили, както и вие топлата вода. Ае редакторчета, ходете пасете треволяк. А до ония с мазератитата в Дубай, май Дубай си го сънувал само, младеж. Пича дето каза, че се кара масово корола 1.6 е напълно прав.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ако не бяха пълен *** тези които се внасят в БГ и доживяваха повече от 5 години и тук щяхме да се борим за тази титла (или може би най-много БМВ-та)
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Всички клипчета с простотии на пътя в Дубай, които съм гледал има или бяла Корола или стар Лендкрузър, които най-често не дожияват края. Там имам чуството, че им е по-лесно да вземат нова корола, отколкото да отидат да заредят с бензин старата
  • #5
    1 rate up comment 3 rate down comment
    RD ( преди 4 години )
    Явно сме били в различни емирства, защото в този Дубай в който аз бях, както и по магистралата към Абу Даби, както и в Абу Даби масово се кара Тойота 1,6
  • #4
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Траян ( преди 4 години )
    .В Дубай за 1месец видях само един Мерцедес и нито един Фолксваген,Опел,БМВ или Ауди. Всичко караше Ферари,Масерати,Ламборджини,Бугати и др.чудесий
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    111 ( преди 4 години )
    Цял град с таралясници ... вече за ретро минават.
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    очаквах да е град (или направо цялата държава) в Албания.
  • #1
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Да ( преди 4 години )
    Сред местните се е считало за особено престижно, да се върнат у дома с автомобил на производителя от Щутгарт.Този обичай да не са го взели от Турция случайно?