IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Jaguar I-Pace с премиера в България

Електрическият SUV беше представен в резиденцията на британския посланник

Новият Jaguar I-Pace с премиера в България

Първият електрически кросоувър на Jaguar - моделът I-Pace, направи своя официален дебют в България.

Моделът, който до момента е спечелил над 70 престижни награди, сред които "Световен автомобил на 2019", "Европейски автомобил на 2019", "най-добър дизайн в света за 2019", "Автомобил на годината в Германия", "Автомобил на годината във Великобритания" и редица други, беше представен в резиденцията на британския посланик г-жа Ема Хопкинс.

Електрическият SUV е оборудван с литиево-йонна батерия с капацитет 90 кВт/ч, която позволява пробег от 470 км с едно зареждане. Същата тази батерия може да бъде заредена от 0 до 80% за точно 40 минути посредством специалните електрически станции с постоянен ток от 100 кВт. 

Jaguar I-Pace

Новият I-PACE се задвижва от 2 електрически мотора, изцяло разработени от Jaguar. Те са разположени съответно върху предната и задната ос, предоставяйки впечатляваща мощ от 400 к.с. и 696 Нм въртящ момент. С тях I-PACE е в състояние да ускори от 0-100 км/ч за впечатляващите 4,8 секунди. 

Кросоувърът се предлага с AWD задвижване, което осигурява сцепление върху всякакъв вид настилки. Батерията е разположена централно между двете оси и позволява идеалното разпределение на теглото 50:50 с много нисък център на тежестта, което прави I-PACE изключително безопасен.

Заедно с електрическия SUV на Jaguar беше представено и новото поколение на Range Rover Evoque, който трябва да повтори успеха на предшественика си. За 8 години производство първият Evoque записа над 800 000 продажби, като извоюва повече от 220 награди.

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Ганьо ( преди 4 години )
    Че не е зле каката да я качиш за 1-2 кръгчета
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    СТЕФАН ( преди 4 години )
    АКО ДОЙДЕ ВЪВ ВИДИН КЪДЕ ЩЕ ГО ЗАРЕДИ?
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Пенчо ( преди 4 години )
    Ский са, колега, НИЩО, повтарям, НИЩО с бутала на тази планета не може да се мери не, ами да се доближи до електромагнитната тяга. Ако можеше, нямаше подводниците, ледоразбивачите, влаковете стрела и кариерните самосвали да се задвижват (задвижват казах) само от електромотори. Безплатен съвет към бензино-дизелистите: като ви замирише на картерни газове в купето (неизбежно е, все пак са сегменти, семеринги, маркучи на кокал, изпуснали гарнитури..) отворете джама да замирише на ауспух.. Пхаха ...
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До Пена ( преди 4 години )
    Пено, има доста автомобили с ДВГ около 300 к.с., които тежат поне половин тон по-малко от тази електричка. Да не споменаваме, че има и такива с по 600-630 к.с. на същото тегло.
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    пена ( преди 4 години )
    един безплатен съвет към фосилите, като видите електричка в огледалото правете място, щото е много по-бърза от вашата таратайка с газова уредбичка...
  • #2
    2 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    един безплатен съвет към ватманитеако случайно ви свърши заряда на батерията носете си в багажника дизелов или бензинов генератор палите и зарядното на автомобила в щепсела и така има няма 6 - 7 часа и сте готови да продължите към морето напримермисля че дилърите на тролейбуси трябва да изградят и хотелска част за клиентите си с безплатни нощувки
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не съм наясно за какъв дебют се говори, вече няколко видях по улиците на София последния месец-два.