IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Модерните технологии са ненадеждни!

Най-големите проблеми се срещат при премиум-моделите

Модерните технологии са ненадеждни!

Високотехнологичните автомобили предизвикват сериозни проблеми за собствениците, като това се отнася най-вече за моделите на премиум-производителите, става ясно от проучване на американската компания J.D. Power.

Според изследване, проведено в САЩ и Великобритания, потребителите имат големи проблеми с най-модерните аудиосистеми, със системите за връзка, развлечения и навигация, като това се дължи на опитите на производителите да внедряват нови технологии в своите автомобили. Именно този стремеж води и до честото излизане на системите от строя.

В допитването на J.D. Power са участвали повече от 11 500 собственици на транспортни средства, които са ги придобили през последните 12-36 месеца. Целта на проучването е да се установи броят на дефектите, давани от тези системи на 100 автомобила. Изследвани са 180 различни параметъра, включително навигационните системи (ACEN), проблеми с двигателя и със системите за отопления/охлаждане. Накрая, собствениците е трябвало да отговорят, доколко е вероятно да си купят кола от същата марка.

надеждност

Оказва се, че системите ACEN дават проблеми при 16,6 от 100 нови автомобила, като се забелязва известно подобрение в сравнение с резултатите от 2018 г., но това си остава една от най-проблемните категории. За сравнение, дефекти при системи като сигнализация и круиз-контрола са регистрирани средно при 1,5 на 100 автомобила.

Проблемите не се изчерпват само с технологиите ACEN. Системите за безопасност - такива като контрол на слепите зони и предупреждение за напускане на лентата, също излизат от строя. Дефектите се срещат средно при 2,4 на 100 коли, като този показател се покачва при автомобилите от премиум-сегмента, където достига 4 на 100.

 

0 от 500
 • #8
  1 rate up comment 0 rate down comment
  до #6 ( преди 5 месеца )
  нали :) абсолютно съгласен! Всеки си преценява коя екстра му харесва и му е полезна. Ако нещо не е много надеждно също си преценяш ползите спрямо риска да спре да работи. Айде да се върнем към лагерната количка понеже е много надеждна - нищо не й се разваля.
 • #7
  2 rate up comment 1 rate down comment
  анонимен ( преди 5 месеца )
  Колкото по-простo устройство, толкова по-надежден модела. Да се научите малко
 • #6
  2 rate up comment 1 rate down comment
  До 4 ( преди 5 месеца )
  А защо са ти радио и климатик? Не можеш да отвориш прозореца (ръчно, не електрически) и да си свиркаш и пееш ли?
 • #5
  1 rate up comment 0 rate down comment
  Към 4 ( преди 5 месеца )
  Има полезни неща. За първи път имам кола с паркинг сензори. Това нещо е много полезно. Задържането на колата при потегляне по наклон нагоре също е полезно. Но, повечето неща са за изхвърляне. Примерно дисплея вместо нормален километраж е голяма глупост. Има случаи - пече го слънцето и нищо не се вижда.
 • #4
  6 rate up comment 3 rate down comment
  анонимен ( преди 5 месеца )
  на кой нормален му трябват екстри освен климатик и озвучителна система
 • #3
  4 rate up comment 3 rate down comment
  анонимен ( преди 5 месеца )
  А най добре е без дистроник, без разпознаване на знаци, без автоматично превключване на къси/дълги, без автоматични чистачки, без автоматична врата на багажника(особено голяма глупост)! Нямам нужда от глуп.ости. Не съм толкова т.ъ.п.
 • #2
  2 rate up comment 0 rate down comment
  анонимен ( преди 5 месеца )
  Предишната ми кола която карах 4 години бе с дистроник, за 4 тодини нито веднъж не е сбъркала, сега 1 година карам новата си кола с дистроник и нито веднъж не е сбъркал, най-добрия ми приятел преди 4 години се раздели с неговата Аглока и нейния дистроник примерно не разпознаваше камионите, което беше комично защото са доста по-големи от колите, но е факт. Той никога не го ползваше заради тази причина.
 • #1
  5 rate up comment 0 rate down comment
  анонимен ( преди 5 месеца )
  То и старите технологии в началото не са били надеждни, докато с времето и с усъвършенстването са достигнали до познатото ни и приемливо ниво на надеждност. Така че, да не ревем за модерните технологии, а да поизчакаме да се установят, изчистят от бъгове и тогава пак да си приказваме.