IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Модерните технологии са ненадеждни!

Най-големите проблеми се срещат при премиум-моделите

Модерните технологии са ненадеждни!

Високотехнологичните автомобили предизвикват сериозни проблеми за собствениците, като това се отнася най-вече за моделите на премиум-производителите, става ясно от проучване на американската компания J.D. Power.

Според изследване, проведено в САЩ и Великобритания, потребителите имат големи проблеми с най-модерните аудиосистеми, със системите за връзка, развлечения и навигация, като това се дължи на опитите на производителите да внедряват нови технологии в своите автомобили. Именно този стремеж води и до честото излизане на системите от строя.

В допитването на J.D. Power са участвали повече от 11 500 собственици на транспортни средства, които са ги придобили през последните 12-36 месеца. Целта на проучването е да се установи броят на дефектите, давани от тези системи на 100 автомобила. Изследвани са 180 различни параметъра, включително навигационните системи (ACEN), проблеми с двигателя и със системите за отопления/охлаждане. Накрая, собствениците е трябвало да отговорят, доколко е вероятно да си купят кола от същата марка.

надеждност

Оказва се, че системите ACEN дават проблеми при 16,6 от 100 нови автомобила, като се забелязва известно подобрение в сравнение с резултатите от 2018 г., но това си остава една от най-проблемните категории. За сравнение, дефекти при системи като сигнализация и круиз-контрола са регистрирани средно при 1,5 на 100 автомобила.

Проблемите не се изчерпват само с технологиите ACEN. Системите за безопасност - такива като контрол на слепите зони и предупреждение за напускане на лентата, също излизат от строя. Дефектите се срещат средно при 2,4 на 100 коли, като този показател се покачва при автомобилите от премиум-сегмента, където достига 4 на 100.

 

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до #6 ( преди 4 години )
    нали :) абсолютно съгласен! Всеки си преценява коя екстра му харесва и му е полезна. Ако нещо не е много надеждно също си преценяш ползите спрямо риска да спре да работи. Айде да се върнем към лагерната количка понеже е много надеждна - нищо не й се разваля.
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Колкото по-простo устройство, толкова по-надежден модела. Да се научите малко
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    ( преди 4 години )
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Към 4 ( преди 4 години )
    Има полезни неща. За първи път имам кола с паркинг сензори. Това нещо е много полезно.Задържането на колата при потегляне по наклон нагоре също е полезно.Но, повечето неща са за изхвърляне. Примерно дисплея вместо нормален километраж е голяма глупост. Има случаи - пече го слънцето и нищо не се вижда.
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    на кой нормален му трябват екстри освен климатик и озвучителна система
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    А най добре е без дистроник, без разпознаване на знаци, без автоматично превключване на къси/дълги, без автоматични чистачки, без автоматична врата на багажника(особено голяма глупост)! Нямам нужда от глуп.ости. Не съм толкова т.ъ.п.