IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Maybach GLS ще бъде най-скъпата кола, произведена в Америка

Цените на луксозния кросоувър ще стартират от около 200 000 долара

Mercedes-Maybach GLS ще бъде най-скъпата кола, произведена в Америка

Германският производител Mercedes-Benz представи новото поколение на всъдеходния си флагман GLS по време на автосалона в Ню Йорс, а сега предстои премиерата на неговата суперлуксозна версия Mercedes-Maybach GLS. Тя ще се произвежда в същия завод във Ванс (щата Алабама), в който се сглобява и стандартния модел.

Според изпълнителния директор на подразделението на Mercedes в САЩ - Дитмар Екслер, новият GLS ще бъде на разположение на дилърите до края на годината, докато версията на Mayabch ще бъде представена през есента, а продажбите ще стартират през 2020 г. Първият пазар, на които ще стъпи луксозният кросоувър, е китайският.

Всъдеходът ще запази някои от чертите на концепта Vision Ultimate Luxury, но част от детайлите ще бъдат променени. Под капака на серийната версия ще бъде поставен 4,0-литров бензинов V8 с две турбини, който ще бъде подпомагат от електромотор.  Тази версия ще се казва Maybach GLS 580, като ще е достъпна и за стандартния модел.

Любопитното в случая е, че Mercedes-Maybach GLS ще стане най-скъпият сериен автомобил, произвеждан някога на територията на Северна Америка. Сега тази "титла" принадлежи на Acura NSX, която струва 159 300 щатски долара. През лятото във Ванс обаче започва производството на седана Mercedes-Maybach S560 4Matic, който е оценен на 171 745 долара. А кросоувърът Mercedes-Maybach GLS 580 ще надмине и това постижение, тъй като стартовата му цена ще е 200 000 долара.

Впрочем, в Mercedes не смятат да спират дотук. Според Екслер, марката Maybach има огромен потенциал, който трябва да бъде развит. Затова, през следващите няколко години луксозни версии ще получат най-добрите модели на Mercedes. Един от тях, почти сигурно, ще бъде и новото поколение на G-Class.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500