IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Роналдо не бил купил най-скъпото Bugatti

Боксьорът Флойд Мейуедър е новият фаворит на медиите за собственик на La Voiture Noire

Роналдо не бил купил най-скъпото Bugatti

Уникалният Bugatti La Voiture Noire не е за Кристиано Роналдо, заяви говорител на футболиста, цитиран от сайта TMZ.com, но с това мистерията за кого е уникалната кола остава неразгадана.

Преди дни испанският вестник Marca обяви, че показаният в Женева хиперавтомобил с цена 16,7 милиона евро е за Роналдо, но така и не цитира източници, които да могат да потвърдят това твърдение. Босът на Bugatti Щефан Винкелман представи колата в Женева и стана ясно, че до завършването й има още 2 години, тъй като голяма част от компонентите за нея все още не са произведени или да са готови за серийна експлоатация.

Преди информацията за Роналдо, специализираните медии тиражираха предположения, че La Voiture Noire е поръчана от бившия шеф на Volkswagen Фердинанд Пиех, но и това не беше потвърдено. А Винкелман не отговори на въпросите дали наистина цената от 16,7 милиона евро е била постигната след търг, организиран от Bugatti за най-заможните си клиенти.

В същото време TMZ обяви, че има „цяла група претенденти” за това да са собственици на уникалния автомобил, като за неофициален фаворит в нея се смята боксьорът Флойд Мейуедър.

La Voiture Noire е базиран на Bugatti Divo и се задвижва от двигателя на Chiron – W-образен 16-цилиндров 8-литров мотор с 4 турбини и мощност 1500 конски сили.

0 от 500