IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi готви нов водороден прототип

Горивните клетки за модела са разработени съвместно с Hyundai

Audi готви нов водороден прототип

Близо три години след като Audi разкри прототип с водородни клетки, сега немският производител отново готви подобен автомобил. Според информация на изданието Autocar новият прототип, който трябва да бъде представен по-късно тази година, ще разполага с с горивни клетки от шесто поколение.

Като причина за решението на Audi да създадат подобен автомобил, се посочва опасението за намаляване на добива и доставките на суровини, нужни за производството на батерии. За изграждането на модела ще бъде подновена програмата h-tron, която бе използвана и преди. Използваната горивна клетка пък ще бъде разработената на базата на споразумение с Hyundai от миналото лято. Ако се стигне до по-мащабно производство, то предполагаемата фабрика, която ще се използва, вероятно ще бъде тази в Некарсулм.

Според Брам Шот, главен изпълнителен директор на Audi AG, компанията може да наблегне повече на производството на подобен тип автомобили. Това обаче би могло да се случи около втората половина на следващото десетилетие.

Засега все още не са известни технически характеристики на очакваният прототип, но най-вероятно той ще има сходен пробег със своя предшественик - 600 км с едно зареждане.  

Снимка: Audi H-Tron 2016

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Име ( преди 3 години )
    До коментар номер 3Не бъркайте технологиите. Не са корейците. Първата, която направи такова нещо е GM (General Motors) още през 1966 година! Казва се Electrovan. Проверете и вижте. Какви корейци, какви 5 лева?
  • #3
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Nev ( преди 4 години )
    Германците ужасно изостават с екологичните нововъведения, сега ще вземат технология развита от 15 години от корейците за да наваксат!
  • #2
    2 rate up comment 4 rate down comment
    123 ( преди 4 години )
    Давам Нокия 3310 с батерия за едно такова с водород, в този телефон толкова суровини има не е истина просто.
  • #1
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    В другата статия споменах нещо за немските кре.тени думите ми се потвърждават.