IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Роналдо си купи и най-скъпия автомобил в света

Португалецът плати 11 млн. евро за Bugatti La Voiture Noir

Роналдо си купи и най-скъпия автомобил в света

Нападателят на "Ювентус" и националния тим на Португалия - Кристиано Роналдо, отново е в центъра на внимание, но този път не с постиженията си на футболния терен. Според италианското издание La Stampa, Роналдо вече е собственик и най-скъпият автомобил на планетата - Bugatti La Voiture Noir, за който е платил 11 млн. евро.

Суперколата, чието име от френски се превежда като "черния автомобил", беше показана на автосалона в Женева през март. Тогава стана ясно, че под капака на модела се крие двигател със 1500 к.с., а максималната му скорост е 420 кч/м. 

Bugatti La Voiture Noire

При представянето на автомобила президентът на Bugatti - Стефан Винкельманн, съобщи, че машината вече има своя купувач, като това е един от най-големите и най-предани фенове на марката. А сега се оказва, че това е именно петкратният носител на "Златната топка" - отличие, давано всяка година на най-добрият футболист в света.

Роналдо обаче ще трябва да почака поне 2 години, за да седне зад волана на La Voiture Noir. За това време специалистите на Bugatti ще направят колата.

Снимки: Autoweek

0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    ДЕМОНкрация! ( преди 4 години )
    Ми много ясно, че такива коли ги карат само спортисти, артисти, музиканти, политици, мафиоти, търговци и банкери. Тази политическа система не позволява на най-добрите учени, професори, лекари, инженери и дизайнери да могат да си платят дори 1 час да я покарат
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Боли ме фара, тоя Нарцис, какво си е купил! Местя го...
  • #2
    14 rate up comment 2 rate down comment
    до #1 ( преди 4 години )
    Признаваш, че си селянин, но поне кажи каква кола караш, за да знаем и останалите и да не повтаряме твоят избор.
  • #1
    10 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Селски коли за селски шофьори.