IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Roadster 2 ще се отваря с пръстов отпечатък (ВИДЕО)

Показаха интериора на електрическия автомобил на специално събитие

Tesla Roadster 2 ще се отваря с пръстов отпечатък (ВИДЕО)

Следващото поколение на Tesla Roadster няма да има никакви дръжки на вратите. Електрическият автомобил ще реагира на пръстовия отпечатък на собственика и едва след това се отключва.

По време на събитие, което американската компания посвети на автономията, беше представен Tesla Roadster 2. Един от участниците Хамид Шоджи сподели видео и снимка на електрическото превозно средство, което е планирано да бъде пуснато на пазара през 2020 година.

Tesla Roadster 2

На краткото видео се вижда, че колата няма дръжки на вратите. За да го отвори, собственикът трябва да прекара пръста си върху скенера и само след това автомобилът се отключва. За отварянето на колата потвърждава мигането на светодиодите.

Освен това Шоджи показа какъв ще бъде интериорът на Tesla Roadster 2 - футуристичен, прост и разбираем, дори може да се каже спартански.

Какви са основните характеристики на Tesla Roadster: ускорение от място до 100 км/ч - 1,9 сек, до 402 м - 8,8 сек; максимална скорост - над 400 км/ч; максимален въртящ момент - 10 000 Нм; пробег с едно зареждане - 1000 км, капацитет на батерията - 200 кВтч; места - 4;  Drive All-Wheel Drive (три електромотора - два за задните колела и един за предната ос); базова цена - 200 000 долара; предплата - 50 000 долара

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    qwerty ( преди 4 години )
    Отвратителна е отвътре. 200 000$ за интериор взет от блъскащи се колички на панаира. ***.
  • #3
    1 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    абсолютна кошница
  • #2
    5 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Голям праз!
  • #1
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Чудя се как са направили конструкцията за да съберат 3 ел. мотора и 200 KW батерия и в същото време колата да е да толкова ниска а даже има и задни седалки, а вероятно има и багажник. Явно всичко е много добре обмислено и "пакетирано" за да се усвои максимално наличното пространство. Интересно е и какво ще е теглото, при положение че Model S със 100KW и двойно задвиждване тежи над 2т.