fallback

Mercedes-AMG пуска най-бързия автомобил в историята си

Купето Mercedes-AMG GT Black Series ще получи двигател с 640 коня

Купето Mercedes-AMG GT Black Series ще излезе в средата на 2020 г. и ще стане най-бързият автомобил в историята на компанията от Афалтербах с изключение на болидите от Формула 1 и на хиперколата One. Това съобщи пред Autocar шефът на AMG - Тобиас Мьорс.

"Той ще се появи съвсем скоро. Самият аз го карах само преди седмица. Това ще е най-бързият автомобилна AMG, ако не броим One. Имам предвид не максимална скорост, а времето за преминаване на писта", поясни Мьоерс.

Инженерите на AMG работят над екстремното купе GT Black Series през последните няколко години. Автомобилът ще получи олекотена конструкция от композитни материали, преработена аеродинамика и модернизирано окачване.

По предварителни данни, суперколата ще се задвижва от 4,0-литров туин-турбо V8 двигател от топ-версията на купето с 4 врати GT 63 S 4-Door, който развива 640 к.с. и 900 Нм въртящ момент.

Предшественикът на този автомобил - Mercedes-Benz SLS AMG Black Series, излезе през 2013 г. Той беше оборудван с 6,3-литров V8 с мощност 631 к.с., който се комбинира със 7-степенна "роботизирана" скоростна кутия с два съединителя. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,6 секунди, а максималната скорост е 315 км/ч.

Снимки: Mercedes-AMG

fallback
  • #1
    AMG ( преди 5 години )
    Който има славна история, покорява и нови върхове!
fallback
Последни