IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Авторът на BMW X6 нарисува новия седан на Infiniti

Електрическият концепт Qs Inspiration е посветен на юбилея на модела Q45

Авторът на BMW X6 нарисува новия седан на Infiniti

През пролетта на 2017 г. канадецът с ливански произход Карим Хабиб беше назначен за главен дизайнера на Infiniti. Преди това той работеше за BMW, където под негово ръководство беше създадена 5-Series (E60), както и кросоувърите Х6 и Х3.

Първата самостоятелна работа на Хабиб в Infiniti беше концептуалният кросоувър QX Inspiration, а сега към него се присъединява и седанът Qs. Той също представлява концепция, като ще бъде представен по време на автосалона в Шанхай в средата на април. Задачата на двата автомобила - Qs Inspiration и QX Inspiration, е да покажат как ще се измени дизайнът на марката Infiniti след отказа от използването на двигатели с вътрешно горене и преминаването към електромобили.

Салонът на седана е разделен на две зони - за водача и пътниците, като концептът ще получи най-новите технологии, използвани при електрически хечбек Nissan Leaf. Технически той обаче ще представлява модернизирана версия на седана на ток Nissan IMs - концептуален модел, показан от японците през есента на 2018 г. Това означава, че под капака са поставени 2 електромотора, развиващи сумарно 490 к.с. и 800 Нм. Акумулаторна батерия с капацитет 115 кВт/ч ще осигурява пробег от 611 км.

В Infiniti са убедени, че серийният версия на автомобила ще предизвика същата революция, каквато направи седан Infiniti Q45, произвеждан през периода 1989-2006 г. Затова японците ще предложат и вариант с иновационния бензинов двигател  VC-Turbo.

Снимка: Infiniti


 

0 от 500