fallback

И Полша започва да прави електромобили

Като партньор в бизнеса е привлечена германската EDAG

Полската ElectroMobility Poland, която е съвместно предприятие на четирите държавни енергийни компании Tauron, Enea, Energa и PGE, ще прави електромобил за вътрешния пазар. Очаква се от него да бъдат представени три версии наведнъж. Трябва да се отбележи, че полското правителство си постави за цел до 2025 г. по пътищата на страната да се движат около 1 млн. електромобили.

Все още не е известно точно кога автомобилите ще се появят на пазара, но това няма да се случи по-рано он 2022 г. Според Пьотр Заремба, ръководител на ElectroMobility Poland, компанията ще създаде своя собствена електрическа платформа, върху която ще бъдат направени 3 версии на компактен електромобил от C-сегмента.

Компанията също така отбеляза, че смяна да започне широкомащабно производство. ElectroMobility Poland е готова да пренасочи около 460 млн. евро за разширяване на производствения си капацитет. Освен това компанията допуска в бъдеще моделите й да се продават и извън Полша.

Към проекта си ElectroMobility Poland привлече германската компания EDAG Engineering. "През последните пет години EDAG започна производството на 20 електрически модела. Поради това ние сме убедени, че нашият продукт ще бъде с много добро техническо качество“, посочи Заремба.

fallback
  • #1
    .. ( преди 5 години )
    И ние сме правилк коли... *** Рено, Москвич, Роувър, сега Грейт Уол.Щели сме да правим и ФВ... ще правим а *** друг път. ФВ не са толкова ***, че да дойдат в БГ.
fallback
Последни