IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aurus показа болида си за Льо Ман

Руският бранд стана основен спонсор на отбора G-Drive Racing

Aurus показа болида си за Льо Ман

Руският автомобилен бранд Aurus обяви началото на сътрудничеството с руския отбор G-Drive Racing за участие в Европейските серии на Льо Ман (ELMS) през сезон 2019 г. Зад волана на спортния прототип, който бе наречен Aurus 01, ще бъде екипаж номер 26, състоящ се от Роман Русинов (Рус), Жан-Ерик Верн (Фр) и Йоб ван Ейтерт (Хол).

G-Drive Racing и новият му основен спонсор са планирали да участват в шестте състезания от сериите, които ще се проведат във Франция, Италия, Испания, Великобритания, Белгия и Португалия. Дебютът за Aurus 01 ще бъде на писта "Пол Рикар" във Франция на 14 април. По-късно руският отбор ще участва в състезанието "6 часа на "Спа" от Световния шампионат за издръжливост (WEC) в Белгия, както и в "24 часа на Льо Ман".

Aurus болид

Спортният прототип Aurus 01 всъщност е брандиран Oreca 07-Gibson LMP2. Болидът е изграден около въглероден монокок и е оборудван с 4.2-литров V8 двигател, развиващ мощност от около 610 конски сили и 555 Нм максимален въртящ момент. Скоростната кутия е 6-степенна секвенциална Xtrac. Масата на автомобила е 930 кг. На правите френският Oreca 07 може да ускори до 335 км/ч.

Aurus болид

По-рано се съобщаваше, че G-Drive Racing може да вземе участие в американското първенство IMSA WeatherTech SportsCar. Предполагаше се, че отборът ще брандира като Aurus двигателя на спортен прототип от клас DPi, който е близък до LMP2. Ставаше въпрос за 4.5-литров V8 Gibson GL458, който доскоро беше използван изключително в класа LMP1 на шампионата WEC.

Снимки: G-Drive Racing

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Кирил и Методий ( преди 3 години )
    Добре че не са живи братята че щяха да " Брандират " нова азбука . Вие *** българския забравихте ли ? Това " Брандиране " ракия ли е вино ли е да .. ... .....та ?!