fallback

Колите на Tesla паркират сами (ВИДЕО)

Новите функции на автопилота вече са на разположение на собствениците

Собствениците на автомобили Tesla започнаха да получават ъпдейт на автопилота, в който разработчиците вече са вградили функцията Enhanced Summon. Тя е направена на базата на съществуващата Summon, но електрическото превозно средство вече може да се движи не само напред и назад, но и да прави маневри. Някои собственици на модели на марката вече публикуваха видео с новата функция.

"Това е функция за подпомагане при паркиране, която помага автомобилът да бъде придвижен до шофьора или до всяка друга избрана дестинация. Колата може самостоятелно да излезе от паркомястото и да маневрира около обекти, ако е необходимо", така компанията описва новата функция на автопилота.

След като актуализиране на приложението, в раздела Summon, в допълнение към действията Forward и Reverse, се появи още едно - Enhanced Summon. С негова помощ, колата може лесно да се придвижва не само по права линия, но и да извърши необходимите маневри.

След активиране на Enhanced Summon, приложението предлага избор от още две опции. Шофьорът може да зададе мястото, на което се намира, и автомобилът сам ще дойде при него. Може също така да избера FIND ME и благодарение на GPS-а в телефона му Tesla сама ще "намери" собственика си и ще създаде маршрут. Тази функция обаче работи само ако шофьорът със смартфона се намира на не повече от 45 м от електрическия автомобил.  

fallback
  • #4
    анонимен ( преди 5 години )
    о май гош! сама.. без помощ.. ще припадна от превъзбуда...
  • #3
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Поредната простотия! А ако някой т**к с т'сла ми ожули колата докато си играе с тия простащини толкова бой го чака, че нема моо си го отнесе в къщи!
  • #2
    анонимен ( преди 5 години )
    da. по бързо ще е да идеш сам до колата си. не е готово
  • #1
    анонимен ( преди 5 години )
    нещо от видеата не идва колата баш където трябва... освен че го прави супер бавно. Не че съм против прогреса, но това още не е готово.
fallback
Последни