fallback

Мъж тества автопилота на Tesla върху жена си

Странната проверка не се хареса на потребителите в YouTube

Напоследък възникват все повече спорове около надеждността на автономните системи за управление на автомобилите. На първо място това се отнася до най-популярния автопилот днес в електрическите автомобили на Tesla.

Собственик на Tesla Model S реши да провери автономния режим на своята електрическа кола по много радикален начин. За да тества автоматичната спирачна система, влогърът KriszXstream, който явно живее в Германия, реши да използва собствената си жена като "жива мишена".

Момичето излиза на пътя пред електромобила и мъжът зад волана проверява дали автопилотът ще я забележи, като в същото време държи крака си върху педала на спирачката и не ускорява по-бързо от 50-55 км/ч.

В коментарите под близо 10-минутното видео, което вече е премахнато от YouTube (очевидно по етични причини), мнозинството от потребителите осъждат младия мъж за този рисковани тестове и му намекват, че е трябвало да остави жена си да кара, а самият той да излезе на пътя.

В отговор влогърът заявява, че съпругата му сама избрала да играе ролята на "жертва" и не искала да шофира. Освен това тестовете били проведени на затворен участък от пътя с "велосипедна" скорост и без никакъв риск за момичето.

По отношение на резултатите от тестовете, автопилотът не "забелязва" жената, когато тя ходи бавно или тича покрай пътя, но я "вижда" и спира, когато момичето стои по средата на пътя и дори близо до автомобила.

fallback
  • #8
    Щом я има ( преди 5 години )
    Щом я има системата,трябва да работи.Но не е сигурно
  • #7
    Гълфон! ( преди 5 години )
    Вместо жената да беше турил тъщата поне ...
  • #6
    Achtung ( преди 5 години )
    Едно време какви тестове се правиха:https://youtu.be/M7mr7CK7zEk
  • #5
    Pavel ( преди 5 години )
    Не се плашете той кара с 2 km/h
  • #4
    гага ( преди 5 години )
    много прилича на германец тоя
  • #3
    анонимен ( преди 5 години )
    психопата Факт! отново в действие.. къде видя в тая статия немски дизел?! А тоя олигофре-н да вземе да се метне някъде. Ако осакати жена си? то и тя е явно толкова умна...
  • #2
    пена ( преди 5 години )
    Идеален начин да се отървеш от жената и да набедиш някой друг....
  • #1
    Факт! ( преди 5 години )
    Тесла не стават юруш на немските недоразумения клиин дизель.
fallback
Последни