IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

7 от 10 американци се плашат от автономните коли

Изследване на ААА даде лоши резултати за инвестициите в тази област

7 от 10 американци се плашат от автономните коли

7 от 10 американци признават, че ще плашат от автономните автомобили и не биха се возили на такава кола. Тези неприятни резултати за автомобилните компании, които инвестират стотици милиони в технологиите за автономно придвижване на автомобилите, разкри изследване на Американската автомобилна асоциация (ААА).

Причината за това недоверие и страх, заявени от 71% от участвалите в анкетата на ААА, посветена на автономните автомобили, са „инцидентите, които са били подробно отразени от медиите”. Естествено, катастрофата със загиналата пешеходка миналата година в Аризона е начело в този списък, но тези инциденти са по-малко от 5 и анализаторите отбелязват, че информацията по този въпрос често става жертва на „медийна истерия и спекулации”.

Но над половината анкетирани декларират, че не се притесняват да се возят в автономен автомобил, когато става въпрос за „движение с ниска скорост и на кратки разстояния”, като най-добрите места за това са „летищата и увеселителните паркове”. По-точно 53 процента от участниците са готови на такова приключение, а 44% заявяват, че подкрепят „доставката и разнасянето на храна и стоки” от автономни автомобили.

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    много ясно.. докато има човешки елемент при управлението на автомобили, автономните не могат да предвидят всичко. Ако някой ден се стигне до САМО автономни по улиците - ще е доста по-сигурно.