IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lynk & Co обещава състезателна кола за всеки ден (ВИДЕО)

Прототипът 03 Cyan е с мощност 528 конски сили и е дело на шампиони

Lynk & Co обещава състезателна кола за всеки ден (ВИДЕО)

Луксозната марка на Geely Lynk & Co все още не е достатъчно добре позната в Европа, въпреки че ще произвежда автомобили на Стария континент, но това ще се промени съвсем скоро. Lynk & Co влиза този сезон в световния шампионат за туристически автомобили WTCR, където ще бъде представлявана от Cyan Racing – тимът, който положи основите на създаването на друга интересна марка – Polestar.

Cyan Racing и Lynk & Co ще участват в WTCR с 03 TCR, като тимът спечели титлата през 2017 с Volvo S60 в последния сезон на предшественика на WTCR – WTCC, а през 2018 помагаше на тима на легендата Иван Мюлер.

Cyan Racing

За 2019 Lynk & Co събра в отбора си за WTCR тримата най-добри пилоти в историята на WTCC: Иван Мюлер, Анди Приоул, Тед Бьорк и младока Ян Ерлаше. Мюлер има 4 световни титли в WTCC, а миналата година завърши втори, на 3 точки от шампиона Габриеле Таркуини, Приоул има 3 световни титли в WTCC, Бьорк стана шампион през 2017, а племенникът на Мюлер – Ян, е един от най-перспективните млади пилоти, появявали се в състезанията с туристически автомобили.

Тази компания пилоти плюс инженерите на Cyan Racing работят усилено по прототипа на Lynk & Co 03 Cyan, който ще се прероди в сериен модел и ще предложи на клиентите на марката състезателни емоции в ежедневието.

При създаването на спортния седан са използвани опита и технологиите, натрупани от Cyan Racing и Polestar Racing преди това в трудните пистови шампионати V8 Supercars и WTCC.

Cyan Racing

Прототипът се задвижва от 2-литров турбо мотор, чиято мощност е увеличена от 190 на 528 конски сили, т.е доста и над мощността на състезателния 03 TCR и има максимален въртящ момент 504 Nm. Колата е оборудвана с 6-степенна секвенциална скоростна кутия, която осигурява превключване на предавките за 60 милисекунди.

Максималната скорост на 03 Cyan е 310 км/ч, а колата може да осигури на водача странично натоварване в завоите до 1,5G. От до 100 км/ч прототипът ускорява за 4,4 секунди, а от 0 до 200 км/ч – за 10 секунди. Ще е интересно какви ще са данните на серийната версия на 03 Cyan, тъй като прототипът е повече от впечатляващ.
 

0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Ако не броим странните фарове хваща окото. В общи линии това трябва да е Шкодата на Волво. В зависимост от цената може и да има интерес в Европа
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Малко ми напомня на Додж Дарт ако не бъркам модела. Тази марка е собственост на същия китаец който купи Волво и 10% от акциите на Даймлер може пък и да са интересна алтернатива на европейските производители.
  • #1
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    щом китайскипе автомбили станаха премиумто немската тройка за ще е за кралски особи