fallback

BMW разкри задвижването на новото M3

Спортният седан ще получи технологии от "баткото" М5

Шефът на отдела за планиране на BMW M - Карстен Прайс, разкри пред списание Evo информация за двигателя, който ще получи новото поколение на M3. Седанът ще бъде оборудван с редовия 3,0-литров туин-турбо мотор с 6 цилиндъра, поставян на моделите X3 M и X4 M, както и със система за задвижване на четирите колела xDrive от "баткото" M5. 

За новото M3 е двигателят S58 с 2 турбокомпресора. Мощността му в базовия вариант е 480 к.с. и 600 Нм, а във версията Competition - 510 к.с. Спортният седан ще разполага с 8-степенен "автомат" M Steptronic с функция Drivelogic и система M xDrive с режим 2WD (пълто изключване на предната ос). Тя е същата като при M5, но при кросоувърите X3 M и X4 M не се предлага.

От новото BMW M5 ще бъдат взети активните амортисьори и модернизираната система за кормилно управление, която обаче ще получи нови настройки заради по-малкото тегло на M3. Очаква се автомобилът да тежи не повече от 1600 кг., като ще се предлага с 19-и и 20-цолови джанти с гуми Michelin Pilot Sport 4 S.

Сегашното BMW M3 разчита на 6-цилиндров двигател с 431 к.с. и 500 Нм, който се съчетава със 7-степенна роботизирана трансмисия. Версията M3 Competition се предлага със същия мотор, но с 450 к.с., а при M3 CS  той разполага с 460 к.с. и 600 Нм.

Снимка: X-Tomi Design

fallback
  • #3
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    системното ползване на рено води до необратими ментални и други увреждания - видно от първия коментар тук!
  • #2
    m550d ( преди 5 години )
    Моля се тази AWD система да почнат да я слагат и на моделите които не са M sport за да могат и простосмъртните да имат достъп до задно и 4х4 едновременно.
  • #1
    Факт! ( преди 5 години )
    510 сил а бе гъ.ове про.ти от руски ли почнахте да превеждате за автомобили бе леле.А бе тва как покрива изискванията от Париж за нивата на въглероден диоксид нали мислим и за рибките и жабките и тревичките.Пфууу!Или за немците нищо няма значение!
fallback
Последни