IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru планира най-голямата сервизна акция в историята си

Около 2,3 млн. автомобила ще бъдат привикани за ремонт на стоповете

Subaru планира най-голямата сервизна акция в историята си

Японският производител Subaru планира най-голямата сервизна акция в историята си, като ще привика за ремонт около 2,3 млн. автомобили от цял свят. При тях е открит проблем със стопоете, съобщават от компанията.

В акцията са включеви популярни модели като Impreza и Forester, продавани в САЩ и други държави през периода 2008-2017 г. Оказва се, че дефектът на стоповете им може да доведе до проблеми със стартирането на двигателя.

Още от началото на 2017 г. Subaru се сблъсква със сериозни проблеми, които дори доведоха до спиране на конвейера в главния завод на компанията за 2 седмици. Причината беше повреда в усилвателя на кормилната уредба.

В края на миналата година Subaru обяви глобална сервизна кампанията заради дефект в пружините на клапаните на двигателя. Преди това компанията беше обвинена в умишлено намаляване на показателите на вредните емисии и разхода на гориво, което доведе до обиски в щаб-квартирата в Токио и до падане на стойността на акциите на марката на световните борси.

Снимка: Subaru

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    A немските коли са 4 колела, волан, двигател и измамен софтуер хаха.
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Японските коли са просто 4 колела, волан и двигател, а дори и тях не могат да докарат като хората.
  • #2
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    А защо ВАГ не обявят сервизна акция, като гледам колко много техни коли ся с изгорели ЛЕД диоди по стопове и дневни светлини? Говоря за сравнително нови коли в Германия. Алдитата са най-засегнати защото там коледната елха е цялата окичена с китайски светлинки.
  • #1
    7 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Не може да бъде. Това е японски производител.