IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Rolls-Royce: Без BMW щяхме да сме мъртви

Британците не биха оцелели без финансовата и технологична помощ от Германия

Шефът на Rolls-Royce: Без BMW щяхме да сме мъртви

Британският производител Rolls-Royce записва рекордни продажби през последните няколко години. В момента компанията е получила толкова много поръчки за първия всъдеход в историята си Cullinan, че не може да се справи с тях. Всичко това би било невъзможно без помощта на концерна BMW, който е собственик на Rolls-Royce и контролира цялата му дейност.

Доколко британската марка е зависима от BMW разкрива генералният директор на Rolls-Royce - Торстен Мюлер Отвос. Той директно заяви, че компанията му би била "мъртва" без помощта и поддръжката на BMW Group.

"Без техническата и финансова помощ от Германия, Rolls-Royce просто нямаше да оцелее. Затова и сме безкрайно благодарни на BMW, защото без тях нямаше да се справим с новите екологични норми и стандарти за безопасност", коментира Мюлер-Отвос.

Топ-мениджърът допълни, че Rolls-Royce може да е част от баварския концерн, но никога няма да бъде просто добавка към него и съответно няма да предлага преработени модели на BMW. Британската компания ще продължи своя път, като залага именно на автомобили от най-висока класа.

Снимка: Rolls-Royce

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Факт!-тически... ( преди 5 години )
    ползването на рено води до трайни увреждания - видно и доказано по-долу!
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Ти пък, как можеш толкова време едно и също да плямпаш!?
  • #3
    4 rate up comment 14 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Германия е една "държава" върху крадени земи със затихващи функции!
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Цар Навуходоносор ( преди 5 години )
    VW са били купили ВСИЧКО без правата за ползване на самата марка RR, което реално е спирачката те да произвеждат RR. RR и Bentley в миналото са били една собственост, един и същи производител и завод.
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    първо фауве бяха купили ролс и бентли но след това се отказаха от придобиването на ролс и я дадоха на бмвтака че без бмв или с бмв ролс щяха да продължат да съществуват под шапката на някой друг концерн