IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo XC90 и XC60 стават "умерени" хибриди

Шведите обновиха по-големия кросоувър и предложиха версия с 6 места

Volvo XC90 и XC60 стават

Компанията Volvo модернизира хибридните си силови агрегати  T8 и T6 Twin Engine, като едновременно с това анонсира нова гама "умерени" хибриди. След няколко месеца шведската марка ще представи в MHEV-версии (Mild Hybrid Electric Vehicle — умерено-хибридни автомобили) XC90 и XC60 с бензинови и дизелови двигатели.

Агрегагът T8 Twin Engine на базата на 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра Drive-E (420 к.с. и 670 Нм) е получила нов акумулатор, система за рекуперация на спирането, а също така и спирачки без физическа връзка между педала и механизма. Пробегът на автомобила с този агрегат е увеличен с 15%, като той ще се поставя на всички модели от сериите 60 и 90.

Volvo XC90

Същите промени е претърпял и агрегатът T6 Twin Engine (340 к.с.), който е предназначен за комбито и седана от серия 60. Новите хибриди ще бъдат обозначени с латинска буква "В", като XC90 ще се предлага в модификации B5 (дизел и бензин), а също така и в бензинов B6, докато за XC60 са предвидени бензинови B5 и B6, както и дизелов B4. 

Едновременно с това Volvo представи и обновеното XC90, което е получил 6-местна конфигурация на салона (досега той беше с 5 или 7 седалки), а също така модернизирана външност и преработени агрегати, за които вече стана дума.

Промените в екстериора са минималния - всъдеходът е с нова решетка на радиатора, добавени са няколко цветови варианта за каросерията, като и нови джанти. Разширен е списъкът с материали за салона, като в него влиза специална тъкан от естествена вълна.

Вариантът на XC90 се 6 места е достъпен само за топ-версията на модела Excellence, при която на втория ред седалки са поставени 2 луксозни кресла. Сега този автомобил ще се предлага и с трети ред седалки.

Снимки: Volvo

0 от 500