IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla добави два нови режима за безопасност (ВИДЕО)

Единият е срещу крадци, а другият се грижи за кучетата в колата

Tesla добави два нови режима за безопасност (ВИДЕО)

Компанията Tesla добави два нови режима за безопасност на автомобилите си - "караулен" Sentry Mode, и "кучешки" - Dog Mode. Те са достъпни за всички Model 3, Model S и Model X, произведени след август 2017 г. и оборудвани с предлаганата като опция система за автопилот (Enhanced Autopilot). 

Първият от тях работи като охранителна система за сигнализация и използва камерите на автопилота. Ако те открият дори минимална опасност - например, някой се облегне на автомобила, активират функцията Alert. Тя започва да записва случващото се около колата и да го прожектира на екрана в салона.

Tesla Sentry Mode

При нещо по-сериозно  - например, разбиване на стъкло, се активира функцията Alarm. Тогава се включва сигнализацията, а яркостта на екрана се увеличава докрай. Музикалната система също работи на пълна степен, а собственикът на автомобила бива уведомен със съобщение на телефона си.

И в двата случая всичко случващо се в автомобила и около него се записва и собственикът получава видеозаписа най-късно до 10 минути след откриване на евентуална заплаха. Системата е въведена, след като само за 3 месеца десетки собственици на Model 3 (повечето от Калифорния) се оплакаха от атаки срещу автомобилите им. 

Другата функция - Dog Mode, не е направена за защита на кучетата, а за да успокои преминаващите, които са забелязали оставено в автомобила животно. Подобно действиe е забранено в някои щати и се наказва сериозно от закона.

В случая собственикът на колата активира системата, като поставя климатика в такова състояние, че питомецът му да се чувства комфортно. В следствие на това, на централния дисплей се появява голям надпис: "Не се притеснявайте, моят стопанин ще се върне скоро!", а до него е показана и температурата в салона на колата.

Снимка и видео: Tesla

 

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    алармата е интересно - това с кучетата трбява да е забранено.. ако не можеш да се грижиш както трябва - не си взимай куче.
  • #1
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Поредните простотии! Май е време да почнете да публикувате и график кога собствениците на Т'слата ходят до *** - все пак друсаното африканче ги шпионира и знае - това е важна информация и не трябва да се подминава без да се уведомят масите...