IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford готви Kuga със 7 места

От гамата за Европа ще отпадне кросоувърът Edge

Ford готви Kuga със 7 места

Последният отчет на европейското подразделение на Ford показа, че основните приходи на компанията идват от продажбата на товарни автомобили и кросоувъри. затова и ще бъде обърнато специално внимание на последните. Една от стъпките в тази посока е пускането на 7-местна версия на Kuga.

През миналата година от модела в Европа са продадени 153 542 единици, като във Ford се надяват този брой да бъде увеличен с пускането на версия със 7 места. Тя ще се появи още през тази година, като ще компенсира спирането на кросоувъра Edge за Стария континент. От този модел на континента са продадени едва 9527 бройки, което е спад с 41% в сравнение с 2017 г. 

Засега няма подробности за бъдещата Kuga със 7 места, но се очаква тя да бъде представена до края на годината. Горе-долу по същото време ще се появи и нов кросоувър на базата на Fiesta, а след тях трябва да излезе и по-големият всъдеход Bronco, както и електрически кросоувър в стила на Mustang. Тези два електромобила обаче вероятно няма да се предлагат в Европа.

Сметките показват, че 35% от продажбите в Европа се падат именно на кросоувърите. Като цяло обаче само 1/4 от произведените от компанията леки коли в региона са от този клас. Затова и във Ford са напълно наясно, че трябва да разширят моделната си гама в тези сегменти, което ще доведе и до увеличаване на приходите.

Снимка: Ford

0 от 500