IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-големите суеверия при автомобилистите

Поверията обикновено се сбъдват само при тези, които вярват в тях

Най-големите суеверия при автомобилистите

Собствениците на автомобили са много суеверни хора и могат да видят специален знак във всяка ситуация на пътя. Кои обаче са най-разпространените поверия между хората, които прекарват повече време зад волана?

Най-популярното от тях е вярата, че след като колата бъде измита, задължително ще завали дъжд. И ползата от автомивката ще бъде нулева. А всъщност, възможността да завали е точно толкова вероятна, колкото и да не завали, тоест 50 на 50.

Мнозина шофьори вярват, че птичите фекалии, паднали върху автомобила, носят късмет, но пък явно забравят, че ако тя остане прекалено дълго време на капака или тавана на колата, може сериозно да навреди на боята. И вместо приходи, ще се наложат разходи за пребоядисването на превозното средство.

Автомобилът е като жената – ако се отнасяш зле с него, той ще си отмъсти, като се повреди. И обратното – при грижливо и внимателно отношение, шансът за повреда е по-малък. Затова и много шофьори са на мнение, че спазването на това поверие е много важно.

Някои шофьори задължително удрят или ритат по гумите, преди да тръгнат на път. Ако ги питате, защо го правят, те ще отговорят, че така лесно се проверява налягането. Все пак, по-добре е в такива случаи да се използва манометър.

Много стопани на автомобили са на мнение, че не бива да използват резервни части от катастрофирала кола, защото това ще донесе същата съдба и на тяхната. Други пък слагат в колата си талисман, като понякога той има религиозен символ – кръстче или икона, а в други е играчка. И считат, че това ще им спести неприятности.

Не е ясно дали това е опазило някой от попадане в беда на пътя. По-скоро е вярно, че поверията се сбъдват при тези, които вярват в тях. Затова, май е по-добре да се внимава повече при пътуване – тогава шансовете за неприятности са по-малко.
 

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Суеверник ( преди 5 години )
    Винаги трябва да се тръгва напред! Дори колата да трябва да излезе назад винаги леко се тръгва напред и след това назад!!!
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    "...не бива да използват резервни части от катастрофирала кола...". Българина ако не разчита на части втора ръка със съмнителен произход няма да може да смогне да си гледа БМВ-то/Мерцедеса
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    asd ( преди 5 години )
    Една икона на Исуската лепната между оборотомера и скоростомера решава всичките описани проблеми!!!
  • #2
    16 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    ако видиш полицейска кола скрита в храстите и триножник на пътя очаквай неприятности
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    е при тая снимка отгоре как пропуснахте най-честото - черна котка път да ти мине :) обратен завой и избягване на нещастието...