IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW 8-Series се превръща в голямо купе

Модификацията с 4 врати ще се появи през 2020 г.

BMW 8-Series се превръща в голямо купе

Компанията BMW разполага с изпитателен център в близост Лапландия (Финландия), където тества своите нови модели. Един от тях е бъдещото 8-Series във версия с 4 врати - Gran Coupe, която ще се конкурира с Porsche Panamera. Тя ще излезе на пазара догодина.

Снимки на прототип на модела бяха публикувани в няколко европейски автомобилни издания. Въпреки, че машината е покрита с камуфлаж, може да се придобие представа за нея. Освен допълнителните две врати, BMW 8-Series Gran Coupe е получило и модернизирана предна част с различна броня.

BMW 8-Series Gran Coupe

Промените в каросерията ще увеличат пространството за возещите се на задните седалки пътници, които ще имат повече място за краката и над главите. Засега обаче няма информация дали ще се промени разстоянието между двете оси в сравнение с това на купето.

Затова пък е ясно, че гамата двигатели няма да се променя. Бъдещото BMW 8-Series GranCoupe, както купето и кабриолета, ще се предлага с 3,0-литров дизел с мощност 320 к.с. и 680 Нм въртящ момент, както и с 4,4-литров бензинов V8 за версията M850i xDrive. Този мотор развива 530 к.с. и 750 Нм.

Ще има и М-версия, която вече бе официално анонсирана за купето. Бъдещото M8 Gran Coupe ще получи доработено адаптивно окачване, система за задвижване на четирите колела със заключване на предната ос, както и същият V8 с две турбини, чиято мощност ще бъде увеличена до 600 к.с.

Снимки: Motor1

 

0 от 500