IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus F се захваща с кросоувъри

Първият „напомпан” модел ще бъде малкият UX

Lexus F се захваща с кросоувъри

Спортното подразделение е Lexus F, което създава по-мощни версии на серийните модели на японския производител, се захваща с кросоувърите и всъдеходите на марката. Това разкри пред журналисти вицепрезидентът по продуктовото планиране и стратегия на Lexus – Купър Ериксен.

Топ-мениджърът заяви, че в момента ръководството на компанията активно обсъжда възможността за пускането на пазара на кросоувър или всъдеход под марката Lexus F. Ериксен не може да разкрие за кой модел става дума, но това стори вицепрезидентът и главен инженер Чика Како, който ръководи процеса по създаването на Lexus UF.

„Най-малкият ни кросоувър разполага с достатъчно потенциал, за да се присъедини към семейството F, като за тази цел ще използваме комбинация от мощен бензинов двигател и елекктромотор”, коментира Како.

Lexus NX

От Lexus допълниха, че основният въпрос, на който трябва да си отговарят в компанията, е дали да инвестират в повишаване на производителността или да заложат на подобряване на всъдеходните характеристики на моделите.

„Модели като Lexus GX и LX, които са изградени на рама, предлагат универсални възможности, които само ще бъдат полза на суб-бранда ни F при създаване на високопроизводителна всъдеходна машина”, обясни на свой ред Ериксен.

Все пак от японски производител на луксозни коли побързаха да се застраховат, като уточниха, че „напомпаните” кросоувъри ще бъдат изключение и F-подразделението ще се насочи основно към доработка на купетата и седаните на марката.

Снимки: Lexus

 

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    невероятно! уникано.. ако човек се загледа в тренда всички марки да правят все повече сув, високо проходими модели/джипове може да се заключи, че или ще има война и всички асфалтови пътища ще бъдат бомбардирани или цялото население ще се изнесе да живее в тундрата и пущиняка...