IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti официално се отказа от кросоувър

Следващият модел на марката ще бъде Chiron SS

Bugatti официално се отказа от кросоувър

Въпреки слуховете напоследък, френската марка Bugatti не планира включване на кросоувър в моделната си гама. Това обяви генералният директор на компанията Стефан Винкелман в своя статия, публикувана на официалния сайт на производителя на луксозни автомобили.

Според Винкелман, сегментът на SUV-моделите не съответства на имиджа на бранда, както и на неговите исторически традиции. Затова в Bugattu няма да последват примера на други спортни или луксозни марки – като Bentley, Rolls-Royce, Lamborghini и Ferrari, които се насочиха към подобен тип автомобили.

Настоящата 2019 г. е юбилейна за Bugatti – марката навършва 110 години, като това ще бъде отбелязано с редица мероприятия. Планирани са турове до местата, на които е работил основателят на бранда – Еторе Бугати, а също така и премиери на нови модели.

Винкелман не уточнява какви ще бъдат те, но според информациите до момента, става дума за нови модификации на купето Chiron. Следващата ще бъде представена на салона в Женева и ще получи добавка SS къв името. Тя ще е ориентирана към каране на писта и ще получи форсиран 8,0-литров W16 двигател, който стандартно развива 1500 к.с.

Босът на Bugatti разри, че през 2018 г. компанията му е доставила на клиенти 86 бройки от общо планирани 500 екземпляра на Chiton. Целият тираж на хиперколата ще бъде произведен до 2021 г.

Снимка: Bugatti

 

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Ще се сетят че SUV е само за начинаещи и тези с малки п.ишки, и женки. Хората с възможности искат лимузини с много конфорт и спортни за гъзария!
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Е нищо де, голяма работа. Важното е да не се отказват от бизнеса с обувки, чанти и калъфки за очила!
  • #2
    4 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Няма такова нещо като бугати. Всичко е гоуф, така че фау ве са се отказали да правят такъв кросоувър. Стига с това раздвоение на личността - джекил се отказал да излиза нощем!?
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    евала! поне една марка да не се влияят от модата като листо от вятъра, а да са на място. Егати сув побърквацията...