IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru WRX STI смени мотора и пазара

Версията S209 получи двигател с 346 к.с.

Subaru WRX STI смени мотора и пазара

Досега S-версиите на Subaru WRX STI бяха достъпни само за японски пазар, но компанията-производител реши да смени подхода си. Така се появи новата модификация S209, която беше представена на автосалона в Детройт и която ще се предлага в САЩ.

Разработката на Subaru WRX STI S209 е дело на спортното подразделение Subaru Tecnica International (STI), което е използвало натрупания опит от създаването на състезателната версия WRX STI Nurburgring Challenge. Този автомобил спечели „24 часа на Льо Ман” в клас SP3T през миналата година.

Subaru WRX STI

Спортният седан ще се преслага в два цвята - син (World Rally Blue Pearl), който се съчетава със сиви джанти, и бял (Crystal White Pearl), който върви в комплект с 19-цолови златисти BBS. Модификацията е получила и моноблокови спирачни механизми Brembo.

Вместо емблемата на Subaru на волана е поставен знак STI, а на предния панел, на тунела и на подглавниците на седалките Recaro се вижда името на модификацията– S209. Освен това, в салона ще има поставена специална табелка, показваща поредния номер на автомобила. Серията е ограничена на 200 бройки.

Аеродинамиката на седана е подобрена с поставянето на нови сплитери, дифузьор и странични спойлери. Като цяло в конструкцията е използван повече карбон, като от него са направени задното антикрило и покрива. Това е позволило да се свали както теглото на автомобила, така и центъра на тежестта.
Subaru WRX STI S209 е получило пренастроено окачване с метални шарнири, които заменят гумените втулки, както и по-здрави и твърди пружини, и нови амортисьори Bilstein. Поставен и е нов заден стабилизатор с диаметър 20 мм.

Под капака на спортния седан се намира „боксер” EJ25 с обем 2,5 литра, чиято мощнот е 346 к.с. Предишната S-версия на модела – S208, беше оборудван с 2,0-литров „боксер” с 4 цилиндъра и мощност 324 к.с. Новият мотор има по-голям тубокомпресор HKS, както и по-леки бутала. Скоростната кутия е 6-степенна механична с намалени предавателни числа, като водачът има на разположение 3 режима на движение - Intelligent, Sport и Sport Sharp.

Продажбите на Subaru WRX STI S209 стартират в края на годината, като цените предстои да бъдат обявени. Моделът ще се предлага само в Щатите.

Снимки: Subaru

0 от 500