IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan увеличи сериозно пробега на Leaf (ВИДЕО)

Новата версия на електромобила се забави заради ареста на Карлос Гон

Nissan увеличи сериозно пробега на Leaf (ВИДЕО)

Компанията Nissan най-после показа версията с по-голям пробег на новото поколение на Leaf. Тя се казва e+, като трябваше да бъде готова още през 2018 г., но се забави заради ареста на вече бившия шеф на японската марка Карлос Гон. Премиерата на електромобила се състоя на изложбата за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас.

Nissan Leaf e+ се отличава от базовия модел с по-ефективния си силов агрегат. Батерията е запазила размерите си, но нейният капацитет е увеличен с 55% - от 40 на 62 кВт/ч. В резултат от това, пробегът е увеличен с 40% - от 322 на 458 км според японския цикъл на измерване WLTC или от 270 на 385 к.с. според новия световен стандарт WLTP. При използване на 100-киловатова станция за зареждане, батерията на Leaf e+ се пълни за същото време, което е нужно на стандартния Leaf с 50-киловатово устройство.

Nissan Leaf+

Мощността на електромотора на хечбека също е нараснала – от 150 к.с. и 320 Нм на 217 к.с. и 340 Нм. Съответно, максималната скорост на хечбека е увеличена д 10%, а времето за ускорение от 80 до 120 км/ е намалено с около 13%.

На външен вид Nissan Leaf e+ се различава от стандартния модел нй-вече в предната част, където са се появили сини акценти. Всички интелектуални асистенти и технология за безопасност са запазени при новата версия, като електронната система e-Pedal е препрограмирана.

По-мошната версия на Leaf ще бъде на разположение на дилърите на марката в Япония още през този месец, а в САЩ ще се появи през март. Продажбите в Европа стартират през юни, като на Стария континент базовият Leaf е прекръстен на Leaf 3.ZERO. Моделът на ток е получи мутимедийна система с увеличен до 8 инча тъчскрийн и нов онлайн-сервиз.

Цената на този вариант е 39 900 евро, докато модификацията Leaf+ ще струва минимум 45 500 евро. Тя ще се появи в Европа под името Leaf 3.ZERO e+ Limited Edition и както личи от името, ще се предлага в ограничена серия. Очаква се това да бъдат само 5000 бройки, като е възможно след продажбата им, техният брой да бъде увеличен.

Снимка и видео: YouTube

 

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Аутомедия са рекламна агенция на дилърите на VAG групата за България. Какво очаквате...?
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Automedia, #1 е прав! Статиите ви от година на година стават все по зле - неграмотно писане без никакво разбиране на материала. Съвземете се! Не мога да си представя, че плащате пари на някой да пише(превежда) тази статия. Аз лично не бих.
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Доста неграмотно написана статия.
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    ...от 322 на 458 км според японския цикъл на измерване WLTC или от 270 на 385 к.с. според новия световен стандарт WLTP...Изглежда,че киловат и конска сила са едно и също според вас
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Limited Edition, който не може да направи и 400 км на ток. Малко по-сериозно от Nissan ..., че ще се озоват при германците хахаха ...