IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разиграват с лотария местата за появата в съда на Гон

Бившият шеф на Nissan отхвърли всички обвинения срещу него

Разиграват с лотария местата за появата в съда на Гон

Над 1100 човека се явиха пред съдебната зала в Токио, където днес бившият шеф на Nissan Карлос Гон за първи път даде показания пред съдия. Изслушването беше поискано от адвокатите на Гон, който е в ареста от 19 ноември и идеята е, да се чуе и мнението на обвинеямия.
Заради ограничения капацитет на съдебната зала – 14 свободни места за публика, те бяха разиграни на лотария сред явилите се желаещи за тях, а изслушването на Гон се превърна в новина №1 на японските тв канали.

Гон се яви в съда с белезници и въже вместо колан на затворническите дрехи, а думите на сина му, че е отслабнал с над 10 килограма се потвърдиха първите кадри на спасителя на Nissan отпреди две десетилетия. Адвокатите потвърдиха, че менюто на Гон в ареста е основно скромни порции ориз, но заявиха, че това не трябва да измества фокуса от делото му.

Естествено, Гон отрече всички обвинения срещу него и обясни, че не е извършвал финансови машинации, а всички действия са били така извършени, че да не ощетят Nissan. Включително и операциите по прехвърляне на дългове и поемане на задължения, породени от разлики във валутни курсове при заплащането на Гон.

Бившият шеф на Nissan говори 10 минути, а след това екипът му от адвокати даде специална пресконференция, за да разясни отделните казуси, по които са му повдигнати обвинения. Гон трябва да остане в ареста до петък, като се очаква прокуратурата отново да поиска удължаване на срока.

 

0 от 500