IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрификацията на Infiniti започва с кросоувър

Концептуалният QX Inspiration показва новия дизайн на марката

Електрификацията на Infiniti започва с кросоувър

Японският производител на премиум-автомобили infiniti показа снимка на концептуален кросоувър. Той се казва QX Inspiration, а премиерата му ще се състои по време на автосалона в Детройт, който стартира на 14 януари.

Информацията за машината засега е оскъдна, като от компанията обявиха, че кросоувърът ще демонстрира плановете на Infiniti в областта на създаването на „мощни електрифицирани автомобили”. Също така, това ще бъде и първият модел, който ще покаже новия дизайнерски език на марката.

Интериорът на QX Inspiration е правен на ръка, като са използвани скъпи материали. Според създателите на кросоувъра, неговият салон е протип с духа на японското гостоприемство, наречен „Омотенаши“.

За създаването на Infiniti QX Inspiration, който попада в класа на компактните кросоувъри, е използвана една от новите платформи, разработени от алианса Renault-Nissan-Mitsubishi Motors. Засега няма яснота за мощността на силовия агрегат, но се очаква той да разполага с поне 400 к.с. Пробегът на електромобила ще превиши 500 км, като машината разполага и със системи за автономно придвижване.

Снимка: Infiniti

0 от 500