IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тежък грип вкара Ники Лауда в болница

Шампионът е в интензивното пет месеца след трансплантация на бял дроб

Тежък грип вкара Ники Лауда в болница

Бившият пилот от Формула 1 Ники Лауда е бил приет по спешност във виенската болница AKH с тежка форма на грип, който застрашава възстановяването му от трансплантацията на бял дроб, която той претърпя миналата година. В края на 2018 Ники и съпругата му заминаха за остров Ибиса, където трябваше да продължи възстановяването му, но в края на миналата седмица 3-кратният световен шампион е бил върнат по спешност във Виена и е приет в интензивното отделение на болницата, където беше оперират през 2018.

От болницата все още не коментират състоянието на Ники, но според два австрийски вестника, той може да бъде изписан по-късно тази седмица, след като състоянието му бъде стабилизирано.

Професор Валтер Клепетко оперира през август Лауда, като състоянието на Ники преди трансплантацията беше определено като „изключително критично” и тогава пак се наложи спешно да бъде транспортират от Ибиса до Виена заради инфекция.

През ноември се появи повече информация за възстановяването на Ники, който в края на годината започна да дава и първите си интервюта и разказа за писмото, което е получил от Себастиан Фетел, с който той му получава по-бързо възстановяване и потвърди, че е гледал всички състезания в болницата, които пропусна миналата година, въпреки указанията на лекарите да не се вълнува излишно.

Лауда призна, че след операцията „се е учил отново да ходи”, но през ноември-декември вече напредна с физиотерапията и тренировките и се похвали, че е като „фурия на тенис корта”.

0 от 500