IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продажбите на коли с ДВГ стигнаха своя пик

Експерти предвиждат спад на търсенето на стандартни автомобили

Продажбите на коли с ДВГ стигнаха своя пик

Много от големите производители използват електрификацията за повишаване на производителността на своите автомобили, но ако съди по всичко, епохата на двигателите с вътрешно горене е къв своя край. Поне на това мнение са експерти, които участваха в допитване на Financial Times.

Според тях, двигателят с вътрешно горене (ДВГ) ще играе главна роля в автомобилния отрасъл през следващите две десетилетия, но неговият пик вече е преминал. Очаква се 2018 да е годината, в която са продадени най-много стандартни автомобили и оттук-насетне техният брой само ще спада.

Точно преди година прогнозите бяха, че пикът на продажбите на коли с ДВГ ще бъде достигнат през 2022 г. Сериозна корекция обаче беше направена заради спада на продажбите в Европа, САЩ и Китай. Сега експертите очакват през настоящата 2019 г. общият брой на продадени автомобили да се увеличи, но сериозна роля за това ще играят електромобилите.

Последните прогнози са, че през 2019 г. общият брой продажби на чистите електромобили ще скочи 4 пъти и техният дял ще достигне 1,6%. Така дори общият обем на реализирани нови коли на световните пазари да се увеличи, то резултатът на автомобилите с двигатели с вътрешно горене по-скоро ще намалее.

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Ние сме зомбирани
  • #4
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Chiron е W16 или два V8-ка съединение. Мисля, че това на снимката е V10. По-скоро Lamborghini Huracan Performante или Audi R8 V10.
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    това е двигателя на Широн
  • #2
    4 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Не само на коли с ДВГ ами изобщо се очаква голям спад при всички автомобили.Младите поколения днес нямат пукната пара. Нямат стабилна работа и не могат да си позволят автомобил.А и повечето държави сега готвят нови ограничения. ООН иска забрана на личните автомобили за да се спре замърсяването и да се забавят климатичните промени.Автомобилното производство е един от най големите замърсители на земята. А после след като автомобила е произведен той продължава да мърси въздуха десетилет ...
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Имам въпрос. На снимката е турбо двигател, на който генерацията сочи в различна посока от скоростната кутия. Все едно е за задно разполагане. Може ли да кажете какъв е двигателя, моля.