IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai направи безкабелно зарядно за електромобили (ВИДЕО)

Технологията ще влезе в масова упротреба през 2025 г.

Hyundai направи безкабелно зарядно за електромобили (ВИДЕО)

Корейският производител Hyundai разработи технология за безкабелно зареждане на електромобили, която работи в комбинация с автоматизирана система за паркиране на автомобили (AVPS).

Новите технологии на корейците бяха показани във видео, където за демонстрация на техните възможности е използван концептуалният модел Hyundai Le Fil Roug. Двете системи работят заедно, тъй като се приема, че паркингите и местата за зареждане съвсем скоро ще бъдат препълнени и така се търси общо решение на проблема.

Главното достойнство на системите е автономното придвижване на електромобила до свободно място за безкабелно зареждане, а след това и неговото преместване, за да може да се ускори процеса за зареждане на други превозни средства. След това собственикът на автомобила може да го повика с помощта на приложение на смартфон.

Съчетаването на двете технологии е станало възможно, благодарение на постоянната връзка между електромобилите, паркинга, системата за зареждане и собственика на колата в реално време. Системата ще може да стане масова през 2025 г., когато автомобилите с 4-о ниво на автономност ще бъдат масово явление.

В Hyundai обаче няма да чакат до тогава, тъй като предвиждат да започнат да предлагат автономни превозни средства в някои „умни” градове още през 2021 г. Плановете на корейците предвиждат, през 2030 г. да произвеждат безпилотни коли с 5-о ниво на автономност.

Снимка и видео: Hyundai

 

0 от 500