fallback

Най-странните коли, които се продават в eBay

Сред тях е Packard от 1903 г. и ванът на Скуби Ду

Компанията eBay е основана през 1995 г. от американеца от ирански произход Пиер Омидияр. Първият продукт за продажба е счупената лазерна показалка на създателя. За щастие се оказва, че тя е много необходима на някой в Канада и така се появява онлайн аукционът.

eBay бързо печели популярност и до следващата година на сайта са продадени стоки на стойност над 7 млн. долара. През 2000 г. eBay се разширява значително, като предлага автомобили и други превозни средства за продажба или търг. На следващата година поставя нов рекорд, като продава Gulfstream Jet за 4,9 милиона долара! Само за 6 г. eBay Motors е продала над 2 млн. пътнически автомобила. Ето някои от най-интересните екземпляри, които може да си купите днес.

Ferrari 250 GT от 1959 г.

Това е напълно възстановено Ferrari 250 GT 1959 година. Класическият автомобил се продава от Manhattan Motorcars, като началната му цена е само 988 888 долара. Колата е изпратена в Англия за пълно възстановяване отвътре и отвън, и както се казва, сега е в по-добро състояние, отколкото когато е била напълно нова.

Мини Shelby Cobra

Вярвате или не, има много стари Shelby Cobra на eBay, повечето от които са сглобени от ентусиасти. Това копие със сигурност е уникално, имайки предвид неговия размер. Според описанието, миниатюрният Shelby Cobra се движи на газ и максималната му скорост е 70 км/ч. Колата е достатъчно голяма, за да бъде управлявана от възрастен.

GMC Handyman 1500

Mystery Machine е култов автомобил от популярния анимационен филм "Скуби Ду". Този GMC Handyman 1500 от 1969 г. е проектиран като точно копие на Mystery Machine. В момента ванът се продава от дилър във Флорида, като началната му цена е 20 000 долара.

Wunderbug

Дали това е Beetle или старо купе? Е, малко и от двете. Според eBay шасито на този автомобил е от Volkswagen Beetle от 1971 г., докато каросерията включва някои елементи от Ford от 1937. Двигателят и окачването са модернизирани, а настоящият собственик казва, че всеки ден кара този автомобил. Специално превозно средство, наречено Wunderbug може да бъде закупено за 6650 долара.

Volkswagen Dune Buggy

Този Volkswagen Dune Buggy от 1966 г. е модифициран и сега изглежда като миниатюрен Corvette. Автомобилът има пробег от само 12 120 км. Според описанието двигателят е с обем 1600 кубика, а самото бъги изглежда доста готино поради голямото количество хромирани детайли. Цената му е 6750 долара.

Volkswagen Transporter

Този Volkswagen Transporter от 1969 г. е рядка находка, която в момента се продава за 7300 долара. Ванът е внесен в САЩ от Англия, но изненадващо е с ляв волан. Платформата му наистина е уникална, като страните й се вдигат, увеличавайки площта за транспортиране.

Packard от 1903 г.

Последният в списъка е най-старият автомобил, който се продава в eBay. Този Packard от 1030 г. е направен преди повече от век и е в отлично състояние. Автомобилът е оборудван с двигател Briggs and Stratton и автоматична трансмисия. Лицето, което го продава, казва, че колата заслужава 7,5 точки от 10 възможни. Колата се продава само за 6850 долара, а собственикът твърди, че има възможност да я изпрати до всяка точка на света.

fallback
fallback
Последни