IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-странните коли, които се продават в eBay

Сред тях е Packard от 1903 г. и ванът на Скуби Ду

Най-странните коли, които се продават в eBay

Компанията eBay е основана през 1995 г. от американеца от ирански произход Пиер Омидияр. Първият продукт за продажба е счупената лазерна показалка на създателя. За щастие се оказва, че тя е много необходима на някой в Канада и така се появява онлайн аукционът.

eBay бързо печели популярност и до следващата година на сайта са продадени стоки на стойност над 7 млн. долара. През 2000 г. eBay се разширява значително, като предлага автомобили и други превозни средства за продажба или търг. На следващата година поставя нов рекорд, като продава Gulfstream Jet за 4,9 милиона долара! Само за 6 г. eBay Motors е продала над 2 млн. пътнически автомобила. Ето някои от най-интересните екземпляри, които може да си купите днес.

Ferrari 250 GT от 1959 г.

Продажби в ebay-1

Това е напълно възстановено Ferrari 250 GT 1959 година. Класическият автомобил се продава от Manhattan Motorcars, като началната му цена е само 988 888 долара. Колата е изпратена в Англия за пълно възстановяване отвътре и отвън, и както се казва, сега е в по-добро състояние, отколкото когато е била напълно нова.

Мини Shelby Cobra

Продажби в ebay-2

Вярвате или не, има много стари Shelby Cobra на eBay, повечето от които са сглобени от ентусиасти. Това копие със сигурност е уникално, имайки предвид неговия размер. Според описанието, миниатюрният Shelby Cobra се движи на газ и максималната му скорост е 70 км/ч. Колата е достатъчно голяма, за да бъде управлявана от възрастен.

GMC Handyman 1500

Продажби в ebay-3

Mystery Machine е култов автомобил от популярния анимационен филм "Скуби Ду". Този GMC Handyman 1500 от 1969 г. е проектиран като точно копие на Mystery Machine. В момента ванът се продава от дилър във Флорида, като началната му цена е 20 000 долара.

Wunderbug

Продажби в ebay-4

Дали това е Beetle или старо купе? Е, малко и от двете. Според eBay шасито на този автомобил е от Volkswagen Beetle от 1971 г., докато каросерията включва някои елементи от Ford от 1937. Двигателят и окачването са модернизирани, а настоящият собственик казва, че всеки ден кара този автомобил. Специално превозно средство, наречено Wunderbug може да бъде закупено за 6650 долара.

Volkswagen Dune Buggy

Продажби в ebay-5

Този Volkswagen Dune Buggy от 1966 г. е модифициран и сега изглежда като миниатюрен Corvette. Автомобилът има пробег от само 12 120 км. Според описанието двигателят е с обем 1600 кубика, а самото бъги изглежда доста готино поради голямото количество хромирани детайли. Цената му е 6750 долара.

Volkswagen Transporter

Продажби в ebay-6

Този Volkswagen Transporter от 1969 г. е рядка находка, която в момента се продава за 7300 долара. Ванът е внесен в САЩ от Англия, но изненадващо е с ляв волан. Платформата му наистина е уникална, като страните й се вдигат, увеличавайки площта за транспортиране.

Packard от 1903 г.

Продажби в ebay-7

Последният в списъка е най-старият автомобил, който се продава в eBay. Този Packard от 1030 г. е направен преди повече от век и е в отлично състояние. Автомобилът е оборудван с двигател Briggs and Stratton и автоматична трансмисия. Лицето, което го продава, казва, че колата заслужава 7,5 точки от 10 възможни. Колата се продава само за 6850 долара, а собственикът твърди, че има възможност да я изпрати до всяка точка на света.

0 от 500