IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ще предложи мобилни станции за зареждане

Устройствата ще могат да се използват от до 4 електромобила едновременно

Volkswagen ще предложи мобилни станции за зареждане

От 1 януари 2019 г. подразделението Volkswagen Group Components става независима бизнес-единици в германския концерн, като едно от нейните основни задължение ще бъде откриването на мрега от мобилни станции за зареждане на електромобили. Те ще работят на привципа на външните акумулатори „power bank”, използвани за смартфони.

Подвижните терминали ще може да се поставят навсякъде, където иманужа от тях. Те ще бъдат използвани на големи мероприятия, на обществени паркинги, в помещенията на големи компании и т.н. Ползата от тях е очевидна, тъй като с тяхна помощ, освен всичко, градските власти ще могат да преценят, къде има нужда от постоянни станции за зареждане.

Power Bank

Самите устройства са съобразени с платформата MEB, която концернът Volkswagen ще използва за бъдещите си електрически модели. Всяка станция ще осигурява мощност от 100 кВт, като на нея ще могат да се зареждат до 4 електромобила едновременно. Общият капацитет на терминала е до 360 кВт/ч.

Ща има възможност терминалите да се включват към източници на захранване – такива, добиващи енергия от вятър или от слънцето. Терминалите ще бъдат използвани и за съхранение на самата енергия, като идеята е до края на годината те да действат във Волфсбург и неговите покрайнини. А през 2020 г. станциите ще се появяват и в други населени места в Германия.
Снимки Volkswagen

0 от 500