IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Провалите на пазара за 2018 г.

Някои известни модели записаха трагични продажби

Провалите на пазара за 2018 г.

Настъпващата 2019 г. обещава да бъде доста интерсна откъм премиери, тъй като предстои излизането на редица нови класически модели. Към тях трябва да прибавим и голям брой електромобили, които ще търсят своето място под слънцето.

В последните дни на изминаващата година е време за равносметка и експерти решиха да посочат не само най-успешните модели на пазара, но и най-големите неудачници. На първо място сред тях е Land Rover Defender (на снимката горе).

Новото поколение на легендарния всъдеход трябва да излезе през 2019 г., но дилърите на марката все още разполагат с бройки от старата генерация, която не се произвежда от доста време. Оказва се, че от Defender през 2018 г. в цял свят са продадени само 10 единици.

SsangYong Action

Сред неудачниците са посочени още SsangYong Actyon и Infiniti QX70. Първият от тези два модели записва 169 продажби в цял свят, докато резултатът на втория е по-висок – 2289 бройки.

В първата петица влизат и два седана. Lincoln Continental завършва годината с 8874 продажби, като почти всички са в Китай. Не оправдава надеждите и премиум-моделът Genesis G90, чийто резултат в световен мащаб е 10 019 продажби.

Снимки: Производителите

0 от 500