fallback

Skoda Karoq RS ще струва под 40 000 евро

Спортният кросоувър на чехите излиза през 2019 г.

През 2017 г. шефът на отдела за разработки на Skoda – Кристиа Штрубе, заяви, че се бори да включи в гамата на марата „напомпана” (RS) версия на Skoda Karoq. Сега изданието Auto Bild потвърждава, че кросоувърът вече е готов и ще излезе през 2019 г., като цената му ще е под 40 000 евро.

Големият „брат” на Karoq RS - Skoda Kodiaq RS, е оборудван с 2,0-литров би-турбо дизел мотор с мощност 240 к.с. и 500 Нм. За по-малкия спортен SUV на чехите обаче е предвиден друг агрегат – бензинов 2.0 TSI. Същият се поставя на Cupra Ateca, при който развива 300 к.с. и 400 Нм. При Karoq RS мощността ще бъде същата, а въртящият момент ще е около 380 Нм.

Засега най-мощната версия на модела е Sportline (на снимката), която беше ансонсирана още през лятото. Тя се предлага с бензинови и дизелови мотор с по 190 к.с. всеки, докато при стандартния Karoq максимумът е 150 к.с. (и при дизела, и при бензина).

За Skoda Karoq RS ще се предлага система за задвижване на четирите колела и адаптивно шаси DCC. В салона ще се появят декоративни елементи от карбон, както и скосен волан и спортни седалки с изразена странична поддръжка.

Снимка: Skoda

fallback
  • #1
    анонимен ( преди 5 години )
    На сайта на българският вносител на Шкода вече има цена за модела.
fallback
Последни