IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-ненадеждните всъдеходи през 2018 г.

Класацията е на Consumer Reports за американския пазар

Най-ненадеждните всъдеходи през 2018 г.

Днес почти всеки производител на автомобили притежава всъдеход в моделната си гама. В преследването на печалба на фона на популярността на автомобилите от този клас обаче, много компании забравят за качеството и надеждността, което се отразява в негативните отзиви на потребителите, въз основа на които американското незивисимо издание Consumer Reports класира най-ненадеждните всъдеходи/кросоувъри/SUV на пазара в САЩ през 2018 г.

10. Mazda CX-3

problem-1

Миналата година Mazda CX-3 получи лоши оценки за надеждност от Consumer Reports поради проблеми в климатимната система, причинени от изтичането на фреон. Мина година и нищо не се е променило. Mazda така и не е решила проблема, въпреки многобройните оплаквания на потребителите, което е много тъжно, защото японската компания е  уважаван производител, а автомобилите й от други класове са доста надеждни.

9. Volvo XC90

problem-2

Въпреки добрите оценки на шумоизолацията и качеството на интериора, мултимедийната система и електрониката като цяло развалят репутацията на Volvo XC90. Освен това колата, макар и не често, има проблеми със спирачната система, както и със скоростната кутия, които след дебюта на модела през 2016 г. още не са отстранени.

8. Jaguar F-Pace

problem-3

Кросоувърите на премиум производителите, които преди това не бяха произвеждали такива автомобили, първоначално се оказаха много лоши,и Jaguar F-Pace продължи тази традиция. От дебюта си през 2017 г. колата вече може да се "похвали" с проблеми с мултимедийната система, електрическото оборудване и спирачната система, които Jaguar очевидно засега не смята да поправи.

7. BMW X1

problem-4

Тази година BMW X1 се превърна в най-ненадеждният модел на баварската марка. Автомобилът има проблеми с окачването, управлението и електрическото оборудване, включително с мултимедийната система, а спирачните накладки се износват със скоростта на светлината.

6. Jeep Compass

problem-5

Jeep Compass реши да не изостава от BMW X1 и също се превърна в най-ненадеждния модел на Jeep. Автомобилът има проблеми с климатичната система и електрическото оборудване, но компанията явно не се интересува от негативните отзиви на потребителите, защото проблемите не са премахнати.

5. Dodge Journey Crossroad

problem-6

От 2011 г. насам в Dodge Journey нищо не се е променило с изключение на дизайна и всички стари проблеми все още са присъщи на новите модели. По-специално, има проблеми с предавателната кутия, трансмисията и електрическото оборудване, включително мултимедийната система.

4. Volkswagen Atlas/Teramont

problem-7

Почти никога напълно нов модел не успява да получи висок рейтинг на надеждност от Consumer Reports и Volkswagen Atlas не е изключение. Автомобилът дебютира през 2018 г. и още в първата партида, пусната на пазара, потребителите откриха проблеми с климатичната система. Освен това в САЩ първите бройки бяха изтеглени поради проблем в резервоара, чиито стени се оказаха недостатъчно дебели.

3. Buick Enclave

problem-8

В началото на това десетилетие Buick Enclave имаше проблеми с окачването, електрическото оборудване и спирачната система, а не много отдавна не само старите проблеми не бяха оправени, но се появиха и нови - с предавателната кутия и климатичната система.

2. Chevrolet Traverse

problem-9

Chevrolet Traverse споделя с Buick Enclave не само една платформа, но и някои от проблемите му, като основната е ненадеждната скоростна кутия.

1. Tesla Model X

problem-10

Tesla Model X не за първи път попада в различни рейтинги на най-лошите автомобили и в тази класация съдбата не го е заобиколила. Освен това моделът стана победител! Както обикновено, потребителите се оплакват от вратите и електрическо оборудване.

0 от 500