IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шумахер се сдоби с приложение за iOS и Android

Най-успешният пилот в историята на Формула 1 навършва 50 на 3 януари

Шумахер се сдоби с приложение за iOS и Android

7-кратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер навършва 50 години на 3 януари и този юбилей ще бъде отбелязан по специален начин не само от семейството и феновете му. Музеят на Ferrari в Маралено ще открие на тази дата специална експозиция, представяща кариерата на германеца, а също на 3 януари ще дебютира и новото мобилно приложение, носещо името на Михаел Шумахер за iOS и Android.

Приложението се казва Schumacher. The Official App и представлява виртуален музей, посветен на постиженията на Михаел. Приложението ще покаже 3D модели на състезателните автомобили на Шумахер, допълнени със звука на моторите им, много фотографии и статистика, както и последното интервю на Михаел, записано през 2013 година.

Също с помощта на приложението ще може да се направи и виртуален тур на частната колекция на Михаел в Кьолн и на трасето на картинг центъра му в Керпен.

На 3 януари ще стартира още едно приложение, свързано с Михаел Шумахер – Schumoji App. В него ще бъдат представени емоджита с физиономиите на Михаел и сина му Мик Шумахер, който тази година спечели европейската титла във Формула 3. Приходите от двете приложения ще отиват във фондацията Keep Fighting, която събира средства за лечението на Шумахер.

Утре се навършват 5 години от тежкото падане на Михаел на ски във френския курорт Мирабел, където той удари главата си. След това пилотът прекара 6 месеца в кома и претърпя няколко животоспасяващи операции. От известно време насам Михаел се възстановява в дома си в Швейцария, а наскоро Жан Тод и още поне двама души осигуриха окуражителна информация за прогреса на възстановяването на Михаел от тежките травми.

0 от 500