IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW отива на съд в Южна Корея

Баварците бяха глобени с 10 млн. долара за изгорели автомобили

BMW отива на съд в Южна Корея

Министерството на транспорта на Южна Корея глоби компанията BMW с 11,2 млрд. вона (9,96 млн. щатски долара) за забавяне на сервизна акция на автомобили. Тя беше наредена от властите заради опасност от запалване на двигателя заради неизправност в системата за рециркулация на отработените газове (EGR).

Дефектът вече причини запалването на 52 автомобила в Южна Корея, като от BMW признаха, че той е открит и при автомобили в други държави. От Министерството на транспорта са се обърнали и към прокуратурата, като са поискали срещу германския производител да бъде образувано дело, тъй като в компанията са знаели да проблема, но са го скрили и са забавили сервизната акция.

04-4

През юли BMW е изтеглил в сервизите с в Южна Корея 106 317 автомобили, при които е открит проблем с EGR. Ремонтът на други 65 763 машини обаче е бил забавен до края на октомври, което е и причината за глобата, наложена на баварците.

Причината за акцията е известна като цяло, въпреки че някои детайли все още се уточняват. При по-старите коли е открит теч в модула за охлаждане на отработените газове, който води до натрупване на сажди в изпускателния колектор. Дори при съвременните мотори това води до прегряване на двигателя и съответно до неговото запалване.

04-2
Експерт разкрива на пресконференция какъв е проблемът с двигателите на баварците, които се запалват.

„Предприехме мерки, веднага след като стана ясна основата причина за пожарите”, обявиха от корейското подразделение на BMW в понеделник. Според агенция Reuters обаче, в компанията са знаели за проблема още от 2015 г., когато е създадена специална група за неговото решение.


Участник в разследването показва проблемният EGR.

Властите в Южна Корея също са сформирали работна група, включваща правителствени чиновници и автомобилни експерти, която на пресконференция в Сеул в понеделник е обявила резултатите от своето разследване.

Снимки: BMW, Arirang News, Yonhap

0 от 500